Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA
17/09/2023 u 13:37 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijović: Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone koja je na pragu

Budućnost Voli će pokušati da osvoji ABA Superkup

Nakon dva finala (sezone 2017/18 i 2018/19), te jednog polufinala (2019/20), Budućnost Voli će pred svojim navijačima pokušati da se domogne prvog trofeja u Superkupu ABA lige, koji počinje u ponedjeljak u Podgorici.

Tim Petra Mijovića je u dosadašnjem toku pripremnog perioda odigrao pet kontrolnih mečeva, dva puta je pobijedio Borac iz Čačka i jednom Split, a na Memorijalu “Mirza Delibašić” u Sarajevu je u finalu poražen od Cibone, nakon što je u polufinalu bio bolji od Širokog.

Budućnost Voli će u četvrtfinalu, u ponedjeljak od 18 sati, igrati sa Zadrom, koga su “plavi” u prošloj sezoni oba puta savladali u ligaškom dijelu ABA lige.

- Generalna provjera za start sezone, sigurno je da su sve ekipe još na početku rada. Mi smo skoncentrisani na prvu utakmicu, protiv Zadra, koji nije puno mijenjao ekipu. Znamo otprilike kako igraju, pripremićemo utakmicu što bolje možemo i imamo ambicije da se što bolje pokažemo u prvoj utakmici pred našom publikom – rekao je krilni centar “plavih” Marko Jagodić Kuridža.

Budućnost je ljetos promijenila skoro cijeli tim, a iz prošlosezonskog su ostali samo kapiten Petar Popović, Aleksa Ilić, Marko Jagodić-Kuridža i Kameron Rejnolds.

Iz komšijskog SC Derbija su stigli Flečer Megi i Andrija Slaković, a pojačanja su i Vladimir Mihailović, Andrija Grbović, te Amerikanci Kolbi Ros, Marvin Džon, Džakori Vilijams, Mekinli Rajt i Alerik Frimen, koji će zbog povrede preskočiti Superkup, a možda ga čeka duža pauza.

- Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone koja je na pragu. Mi ovaj Superkup dočekujemo u radnom raspoloženju, sa problematikom kasnog priključivanja određenog broja igrača koji nije mali. U suštini, sa određenim ambicijama ulazimo u ovaj turnir, ali isto tako i sa namjerom da nam posluži kao priprema onog što je najvažnije, a to je da spremni dočekamo 30. septembar i prvo kolo ABA lige, kao i tri dana kasnije prvo kolo Evrokupa. Što se Zadra tiče, za razliku od nas koji smo kompletno nova ekipa, oni su, zadržali sve nosioce igre, veoma malo su mijenjali strukturu tima. Biće to teška i zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena i koja ima dosta kvaliteta, a koju predvodi Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve na utakmici, da damo sve od sebe, sa ambicijom da se plasiramo u polufinale – rekao je trener Budućnost Volija Petar Mijović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:47