Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA
03/10/2023 u 11:18 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijović: Očekujem da pobjedom počnemo nastup u Evrokupu

Budućnost Voli u srijedu veče (19 sati) dočekuje Lietkabelis

Prošle sezone košarkaši Budućnost Volija su razočarali na evropskoj sceni.

Nastup u Evrokupu su završili u prvoj eliminacionoj fazi, što je bilo daleko od ambicija kluba.

U srijedu veče protiv Lietkabelisa (19 sati) kreću u novu evropsku epizodu sa ciljem da se poporavi utisak i da se ode što dalje u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Da bi se to ostvarilo, potrebno je pobjeđivati odmah od starta. Litvanci nisu ekipe od koje treba da se strijepi, ali nisu ni za potcjenjivanje.

Glavna opasnost “plavima” prijeti od krilnog centra Gediminasa Orelika, potom prošlogodišnjeg člana FMP-a Paulijusa Valinskasa i krila Deividasa Sirvidisa.   

“Kao što je bilo pred početak ABA lige tako i sada jako važna utakmica na otvaranju Evrokupa protiv ekipe koja je jako iskusna u ovom takmičenju. Ekipa koja je u poslednjih par sezona napravila izuzetno dobre rezultate, prilično izmijenjen tim u odnosu na prošlu sezonu sa otprilike istom idejom, dosta šuteva za tri poena, sa dosta ranih udara. Mislim da će biti potrebna energija i čvrstina koja je prikazana u većem dijelu meča sa Zadrom, da pokušamo da iz pritiska i agresije na njihove spoljne igrače pokušamo da ih odvojimo od untrašnje linije, posebno od glavnog igrača na poziciji četiri – Orelika. Sigurno nas čeka težak posao, uvijek je psihološko breme favorita prisutno i nije lako da se pregrmi ali u suštini vjerujem u kvalitet koji imamo, na način na koji radimo, u dobrom raspoloženju nakon ubjedljive pobjede protiv Zadra ih čekamo i očekujemo da pobjedom krenemo u takmičenje u Evrokupu”, istakao je Petar Mijović, strateg Podgoričana.

Vladimir Mihailović je odigrao sjjano protiv zadra. Očekuje se da I protiv Litvanaca povede svoj tim ka slavlju.

“Otvorili smo sezonu na jedan lijep način protiv Zadra, probili smo „led“ što bi se žargonski reklo. Sjutra nas očekuje otvaranje sezone i u Evrokupu pred domaćim navijačima. Ekipa Lijetkabelisa godinama igra na dosta dobrom nivou i uvijek je specifično na početku sezone jer su novi sastavi timova ali pripremićemo se najbolje što možemo i da startujemo sezonu sa pobjedom. Kao i u ostalim utakmicama rano je za preciziranje specifičnih stvari koje mogu odlučiti ali kao i u utakmici sa Zadrom da pristupimo sa kvalitetnom energijom, a sa taktičke strane ćemo sigurno biti spremni tako da očekujem dobru partiju i pobjedu”, istakao je Mihailović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:39