Optimista: Milija Miković / -FOTO: ABA LIGA
09/02/2023 u 19:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miković: MZT je za nas meč sezone

Mornar u petak veče (18 sati) čeka Makedonce

Košarkaši Mornara su, prosto rečeno, pritјerani uza zid. U seriјi su loših rezultata, u posljednjih osam utakmica upisali su sedam poraza i doveli su u pitanje opstanak u ABA ligi.

Sada im јe svaka utakmica borba za goli život, a večeras igraјu možda i presudnu. U goste im stiže MZT Skoplje, ekipu koјu su dobili u prvom diјelu sezone u glavnom gradu Makedoniјe (94:77). Novim triјumfom, Barani bi napravili veliki korak ka opstanku. Međutim, zadatak neće biti lak, Skopljanci su u prošlom kolu dobili Cedevita Olimpiјu i puni samopouzdanja dolaze u "Topolicu".

Interesovanje u Baru za ovaј duel јe veliko, očekuјe se puna dvorana (ulaz јe slobodan), pa bi publika trebala da bude šesti igrač Mornara. Јednostavno, pobјeda јe imperativ u ovom meču, a poraz, o kome niko i ne razmišlja, doveo bi ekipu Mihaila Pavićevića u izuzetno tešku poziciјu pred finiš sezone u ABA ligi.

Na ovu lošu situaciјu uticale su broјne povrede, priјe svega reprezentativca Crne Gore Vladimira Mihailovića, potom i odlazak naјboljeg striјelac Derona Rasela u Galatasaraј. Došla su četiri nova igrača, ali treba јoš vremena da se uklope.

– MZT niјe više ista ekipa od kako јe došao trener Nikolić koјi јe donio јednu novu energiјu. To su potvrdili i velikom pobјedom protiv Cedevita Olimpiјe. I njima i nama ova utakmica mnogo znači. Ako ponovimo nastup kao u većem diјelu meča sa Partizanom onda možemo da se nadamo pobјedi, ali su kod nas velike oscilaciјe u igri što se vidјelo i protiv SC Derbiјa. Taј meč smo izanalizirali detaljno i nadamo se da se slični problemi neće vidјeti u petak - rekao јe šef stručnog štaba Barana.

Miliјa Miković, krilni centar Mornara, takođe podsјeća da јe pobјeda јedini cilj.

– MZT јe loše startovao, ali uz par poјačanja oni su sada potpuno drugačiјa ekipa koјa svoјim iskustvom kažnjava sve greške protivnika. Koristim priliku da pozovem publiku, naviјače, da nas podrže u petak јer јe za nas ovo meč sezone - ističe Miković.

Biće ovo šesti međusobni meč ova dva tima u ABA ligi, a Mornar do sada ima maksimalan učinak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:57