Odlična partija Edvardsa / EPA-EFE-FOTO: EPA/ADAM DAVIS
29/04/2024 u 07:32 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Minesota u polufinalu Zapadne konferencije

Košarkaši Minesote pobijedili su Finiks Sanse sa 122:116 i sa 4:0 u seriji se prvi plasirala u polufinale konferencije

„Vukovi“ su u ovoj seriji bukvalno rečeno počistili „sanse“, pa će u polufinalu najvjerovatnije igrati sa Denverom, koji će naredne noći imati priliku da pobjedom nad Lejkersima ode dalje. Entoni Edvards je sjajnu formu potvrdio sa 40 poena, pogodio je sedam trojki iz 13 pokušaja, a imao je i devet skokova i šest asistencija. Dabl-dabl učinak ostvario je Karl Entoni Tauns sa 28 poena i 10 skokova, a kod gostiju su dvocifreni bili još Džejden Mekdenijels sa 18 i Majkl Konli sa 10 poena. Kod Sansa, najbolji su bili Buker i Durant – Buker je ubacio 49, a Durat 33 poena.

image

Klipersi bolji od Dalasa

EPA-EFE-FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Jedno od najzanimljivih četvrtfinala svakako je okršaj Dalasa i Los Anđeles Klipersa, a nakon četvrtog meča rezultat je u seriji izjednačen na 2:2. Ipak, Maveriksi imaju za čim da žale. Stigli su prednost Klipersa od 31 razlike, ali u samom finišu nisu uspjeli da stignu do preokreta. Na kraju je bilo 116:111 u korist ekipe iz Los Anđelesa.

U trenucima kada je bilo potrebno da Klipersi krenu u finiš, Pol Džordž je pogodio trojku iz izuzetno teške pozicije preko ruke, a onda i Džejms Harden za dva plus jedan. Domaćinu nije pomogao ni fantastični Irving koji je odigrao maestralno i postigao 40 poena, Dončić je zabilježio novi tripl-dabl sa 29 poena i po 10 skokova i asistencija… S druge strane, kod Klipersa su Džordž i Harden postigli po 33 poena, dok je Zubac ubacio 13 poena.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:12