Nikola Mirotić predstavljen u Milanu / -FOTO: OLIMPIJA MILANO/TWITTER
06/09/2023 u 09:17 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mirotić: Olimpija Milano je nešto najbliže NBA klubovima

Srećan i što će ponovo sarađivati sa Etoreom Mesinom

Željeli su ga mnogi klubovi, navodno je i bio dao riječ Partizanu, ali na kraju se Nikola Mirotić odlučio za Olimpiju iz Milana.

Klubu koji je, kako je rekao, po organizaciji najbliži klubovima iz NBA lige.

- Želio sam klub sa potencijalom da dođe do Fajnal fora Evrolige. Nemamo šta da krijemo jer Olimpija zaslužuje da bude u vrhu Evrope. Razgovarao sam i sa bivšim igračima i dobio samo dobre informacije. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne veterane, odličnog trenera, a takođe je i Milano i savršen grad za život, za moju porodicu, za moju djecu - rekao je Mirotić za klupski sajt.

Bivši reprezentativac Španije ističe da je impresioniran organizacijom kluba.

- Ovdje sam deset dana i već sam impresioniran klubom, kako funkcioniše, koliko ljudi radi da bi vas doveo u poziciju da igrate najbolje. To je nešto najbliže NBA klubu koji sam vidio u svojoj karijeri. Ovo je klub u koji igrači žele da dođu.

Mirotić se osvrnuo na ponovnu saradnju sa Etoreom Mesinom, koji mu je bio trener u Realu na početku karijere, navodeći da je Mesina osoba za koju želi da se bori, takmiči i pomaže mu da pobijede.

- Želim da pobijedim za njegov tim. Kad sam bio klinac koji je pokušavao da preživi u prvom timu Reala dao mi je šansu. Rekao mi je da vrijedno radim i da budem spreman za dan kad dođe prilika za igru. Dva mjeseca kasnije prilika je stigla i od tog trenutka sve je u mojoj karijeri krenulo uzlaznom putanjom. Uvijek smo bili u kontaktu, viđali smo se i kad smo bili u NBA. Mislim da je on jedan od dva ili tri najbolja trenera ikada u Evropi. Imao sam osjećaj da naš zajednički rad nije završen pa sam srećan što mogu ponovo da sarađujem sa njim - zaključio je 32-godišnji Mirotić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:49