Ђорди Бертомеу / EPA-EFE - ЕПА ANDREJ CUKIC
10/09/2021 u 21:43 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Euhoroops”: Могуће проширење Евролиге?

Овај портал сматра да се у будућности мора наћи мјеста за Партизан, Виртус из Болоње и Валенсиjу, али и Париз за коjи се процјењуjе да има своjу будућност у такмичењу

Проширење Евролиге, све је извјесније, а том темом бавио се портал „Euhoroops”, коjи сматра да jе ширење Евролиге реалност и да jе само питање тренутка када ће се то десити.

Како наводи овај специјализовани портал, фокус првог човјека Евролиге Ђордиjа Бертомеуа последњих година било jе улазак на тржишта Француске и Њемачке, али „Euhoroops” указуjе на низ атрактивних проjеката коjи заслужуjу своjе мјесто у елитном друштву.

Овај портал сматра да се у будућности мора наћи мјеста за Партизан, Виртус из Болоње и Валенсиjу, али и Париз за коjи се процјењуjе да има своjу будућност у такмичењу.

О ширењу лиге се интензивно разговара са клубовима коjи имаjу гарантовано учешће, а њих jе у овом тренутку 14. На хоризонту се назире верзиjа Евролиге са 20 клубова, а наводно су све вариjанте на столу. Идеjа Бертомеуа jе да се свакако задрже два слободна мјеста за финалисте Еврокупа како би се дало на значаjу другом по квалитету европском такмичењу на Старом континенту, али и да у новом формату буде 16 или чак 18 клубова са вишегодишњом лиценцом.

„Eurohoops” тврди да ће Jадранска лига сигурно добити нову специjалну позивницу за такмичарску 2022/23, као што jе то био случаj за ову сезону са Црвеном звездом као шампионом регионалног такмичења. С тим да би она била безусловна! Односно, не би се косила с евентуалним успјехом Партизана или неког другог представника АБА лиге у Еврокупу.

„Eurohoops” закључуjе да ниjе реално очекивати веће промјене прије љета 2023. године, иако би до тог периода броj клубова с вишегодишњом лиценцом могао да порасте на 16 клубова.

Будућност европске клупске кошарке jе, како се наводи, по 20 клубова у Евролиги и Еврокупу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:41