Михаило Павићевић / -Фото: АБА лига
08/04/2022 u 11:00 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морнар дочекује Подгоричане - Павићевић: СЦ Дерби представља екипу за респект

Меч се игра у суботу од 19 сати у дворани "Тополица"

Двије побједе у посљедња три кола учиниле су да кошаркаши Морнара у добром расположењу дочекују двије утакмице пред својим навијачима.

Прво мали црногорски дерби против СЦ Дербијем у 26. колу, а затим и против Крке, у одложеном мечу 15. кола.

На крају им преостаје сусрет са Борцем у Чачку, из 16. кола.

Пред дуел са Подгоричанима, тренер Морнара Михаило Паићевић најављује озбиљног ривала и жељу да његов тим забиљежи још једну побједу.

-Већ три утакмице заредом играмо доста добро. Поново смо се, силом прилика, прегруписали, јер смо остали без неких кључних играча. Прије свега ту мислим на организатора игре Немању Гордића. У ове три утакмице евидентан је видан напредак у нашој игри. Надам се да ћемо тако наставити. Очекује нас у суботу озбиљна утакмица. Екипа Дербија је састављена од искусних, провјерених играча, уз неколико младих. Ипак, искусни играчи носе њихову игру и заједно са тројицом Американаца представљају екипу за распект. Резултати које су постигли у досадашњем дијелу сезоне то потврђују. На нама је да у утакмицу уђемо максимало концентрисани и да добром одбраном и паметним нападом дођемо до још једног тријумфа у АБА лиги. Није много остало до краја, три утакмице, и гледаћемо да успјешно завршимо сезону - казао је Павићевић.

Марко Јеремић жели да се његова екипа побједама опрости од навијача у овој сезони.

-Очекују нас двије утакмице у „Тополици“, са Дербијем и Крком. Та два евентуална тријумфа довеле би нас до једанаест побједа у овој сезони што би био веома солидан резултат, с обзиром на све недаће које су нас пратиле. Ипак, све наше мисли су окренуте ка Подгоричанима. СЦ Дерби има побједу и утакмицу више од нас и лијепо би било да га 'ухватимо' у својој дворани, иако неће бити нимало лако. Ријеч је о квалитетној, компактној екипи која кад има свој дан свакоме може да помрси рачуне - истиче „снајпер“ Барана.

У првом дијелу сезоне, у Подгорици, Морнар је против Дербију укњижио убједљиву побједу 95:76.

Суботњи дуел између Морнара и СЦ Дербија у дворани „Тополица“ почиње у 19 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:00