Vasilije Micić / - FOTO: EUROLEAGUE
26/03/2023 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Micić: Imam san o NBA ligi, sve je teže i teže otkad mi je majka umrla

Košarkaš Anadolu Efesa Vasilije Micić kazao je da sanja od odlasku u NBA ligu

Srpski plejmejker već nekoliko sezona nastupa za Efes sa kojim je dva puta uzastopno osvajao Evroligu.

Micić je bio MVP prošlogodišnjeg fajnal-fora u Beogradu.

- Ne vidim svoj ostanak u Efesu kao nešto loše, naprotiv, jer zaista uživam i u vremenu na terenu i u slobodnom vremenu. To što imam taj mali san u NBA o glavi pomaže mi da svakog dana radim jednako naporno, da budem strpljiv. Nadam se da će se to dogoditi, vidjećemo - kazao je Micić, prenosi Nova.rs.

Imao je savjet i za mlade igrače.

- Nije lako mladim ljudima da nađu ravnotežu i unutrašnji mir kada si mlad. Definitivno nedostaje porodica. Mislimo da smo zreli sa 20 godina, ali u stvari nismo – uvijek preporučim mladim igračima da idu s roditeljima, s porodicom, jer imamo mnogo sumnji kada smo mladi, mnogo je očekivanja: ako ih ne ispuniš, osjećaš se loše i slabo, a porodica pomaže da ostaneš stabilan. Meni je to iskustvo pomoglo.

Osvrnuo se Micić i n najteže momente u životu, a oni su se dogodili kada mu je preminula majka dok je sa Srbijom bio na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

- Prošlo je tri godine otkad je preminula, sve je teže i teže, ali to je život. Ta odluka je bila moja, zajedno s njom naravno. Žrtvovanje jeste dio ove profesije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:18