Врањеш је предводио Баране у првом мечу / - фото: КК Морнар
08/06/2021 u 09:20 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морнар долази у Подгорицу да заврши посао

Плејмејкери барског кошаркашког клуба Немања Врањеш и Марко Јеремић увјерени да ће приступ из првом меча плеј-офа Прве А црногорске лиге бити довољан да савладају Студентски центар у другом мечу полуфинала доигравања,

Драстично је управа Морнара подмладила тим пред плеј-оф Прве А црногорске кошаркашке лиге.

Захвалили су се Барани шесторици Американаца на сарадњи, шансу пружили петорици јуниора и питање је било како ће се све то одразити на меч са Студентским центром.

Испоставило се да је то био пун погодак.

На крилима Немање Врањеша, који је убацио 33 поена за непуна 23 минута на паркету, уз замало префектан проценат шута, кошаркаши са „Тополице” су очитали лекцију „студентима” (95:88).

Убједљим тријум на старту доигравања даје Баранима наду да могу већ данас (17 сати) у другом мечу у „Кући кошарке” у Подгорици да изборе пласман у финале.

Уколико будемо имали исти приступ као у првом мечу, вjеруjем да ћемо обезбиjедити финале у другој утакмици – рекао је плејмејкер Морнара, Марко Јеремић.

Прва фигура првог меча, Врањеш, који је у недјељу шутирао 6/6 са линије за слободна бацања, 6/6 за два поена и 6/5 иза линије 6,75, за индекс успjешности 38 је говорио о значају стартне побједе.

Побjеда у првом мечу је јако битна за нас jер смо веома ослабљени. Важно jе да смо одбранили домаћи терен. Покушаћемо да већ у Подгорици изборимо финале. Мислим да jе наjљепша ствар у свему што су млади играчи Морнара искористили шансу на наjбољи могући начин. Показали су да су будућност клуба и да барска кошарка на њих може озбиљно да рачуна – додао је Врањеш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:21