Сеад Шеховић / -Фото: КК Морнар
22/04/2022 u 11:05 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морнар гост Борца: Коначно сви играчи на располагању

Заостали меч 16. кола АБА лиге игра се у суботу у Чачку од 17 сати

Послиjе побjеде над Крком у одложеном сусрету 15. кола АБА лиге (74:65), Морнар ће се опростити од овосезонског регионалног такмичења дуелом са Борцем у Чачку. Та утакмица jе такође одложена и требало jе да буде одиграна у оквиру 16. кола.

Играчи Морнара на пут иду своjим аутобусом, а тренер Михаило Павићевић на располагању има све првотимце, изузев Немање Гордића коjи jе jош раниjе, због повреде, завршио сезону.

-Сви су тренирали протекле седмице. Морамо до краjа да будемо поштени према себи и послу коjим се бавимо и да утакмицу у Чачку одиграмо наjбоље што можемо у овом тренутку. Истина, можемо релаксирано да уђемо у таj дуел, бодови нам нису неопходни, остаћемо, свакако, у средини табеле, али у обавези смо да дамо све од себе и достоjно се опростимо од АБА лиге за ову сезону. Борац jе екипа за респект, без обзира што jе дошла у ситуациjу да jоj оваj сусрет, можда, одлучуjе о плеj-ауту са Златибором. Чачак jе кошаркашки град и увиjек jе лиjепо играти у дворани Борца краj Мораве - казао jе Павићевић.

Иначе, пред дуел Чачана и Барана биће познато да ли Борац има шанси да избjегне српски плеj-аут. Уколико у петак Мега савлада отписану Крку у Новом Месту, Борцу ништа не би значила евентуална побjеда против Морнара. Замjеник капитена Морнара Сеад Шеховић очекуjе занимљиву утакмицу у Чачку.

-Свакоме jе у интересу да побjедом заврши сезону. Ми смо се побjедом опростили од своjе публике, а желjели бисмо да тако буде и од АБА лиге. На нама jе да одиграмо на максималном нивоу, а видjећемо да ли ће то бити доволjно за триjумф. У сваком случаjу, очекуjем занимљиву утакмицу у добром амбиjенту - истакао jе Шеховић.

Морнар и Борац одиграли су само три утакмице у регионалном такмичењу. 

Двиjе су добили Барани, jедну Чачани. Прошле сезоне Барани су оба пута славили, у Чачку 87:76, у Бару 86:72, док jе у трећем колу ове сезоне Борац триjумфовао у Бару 90:85.

Утакмица Борац – Морнар биће одиграна у суботу од 17 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:10