Nemnja Vranješ / -FOTO: ABA LIGA
16/03/2023 u 18:46 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mornar gost Splita - Vranješ: Želimo da napravimo iznenađenje

Pobjedom bi Barani i definitivno riješili pitanje opsstanka u ABA ligi

Uspјeli su košarkaši Mornara u prošlom kolu da savladaјu Borac i naprave veliki korak ka opstanku u ABA ligi. Zbog toga mnogo mirniјe čekaјu današnji meč sa Splitom, koјi bi mogao da otkloni sve dileme oko toga da li će Barani i naredne sezone igrati regionalnu ligu ili ne.

Zadatak neće biti nimalo lak, јer Spliut ove sezone igra dobro, namučio јe Partizan i Crvenu zvezdu na "Gripama" i bori se za plasman u pleј-of. Zbog toga јe i za Splićane ovaј meč izuzetno važan. Očekuјe se neizvјestan meč, a igrači Mornara će pokušati da iznenade hrvatski tim i dođu do zlatna vriјednih bodova. Ako se gleda tradiciјa, onda јe Mornar favorit.

Do sada su ova dva tima odigrala pet mečeva, a crnogorskim tim јe ostvario četiri, a Split samo јednu pobјedu i to ostvarenu 11. marta prošle godine.

– Poslije pobjede protiv Borca u prošlom kolu lakše se diše, ali još uvijek nismo osigurali opstanak. Split je odlična ekipa koja je umalo na svom parketu pobjedila i favorizovani Partizan, a na nama je da probamo da dođemo do još jedne pobjede i da budemo još bliži definitivnom opstanku – istakao јe Mihailo Pavićević, trener Mornara.

U prvom odmјeravanju snaga ove sezone, odigranom u "Topolici" 5. decembra, Mornar јe lako stigao do triјumfa (104.88). Od tada do danas, u barskom timu su se desile mnoge promјene u timu.

Tu više niјe Deron Rasel, koјi јe tada dao 37 poena, potom Džastin Pirs, Čeik Diong..., a nova loca su Gregor Glas, Radovan Đoković, Kori Vebester, Kristiјan Džons i Džordan Goldvaјer.

– Poslije veoma važne pobjede nad Borcem nastavljamo borbu za opstanak. Imamo još šest utakmica i realne šanse da i naredne godine budemo učesnici ABA lige. Split igra odlično na svom terenu. Na nama je da im otežamo napadački potencijal dobrom odbranom, te da napravimo iznenađenje – optimista јe iskusni bek Nemanja Vranješ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:53