Detalj sa finala / -FOTO: FIBA
26/09/2023 u 19:24 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mundobasket oborio sve rekorde

Objave u vezi sa Svetskim prvenstvom izazvale su preko 20 milijardi interakcija na društvenim mrežam

U avgustu i septembru održano je izuzetno uzbudljivo Svјetsko prvenstvo u košarci, a na društvenim mrežama ovaj turnir izazvao je nezapamćeno interesovanje.

U zvaničnom saopštenju za medije Svјetske košarkaške federaciјa (FIBA) je otkrila da je "prestižni turnir održan u Japanu, Indoneziji i na Filipinima dosegao nevјerovatan nivo pažnje kada su u pitanju posјete na mečevima, ali i čitanost i gledanost na tradicionalnim i digitalnim medijima".

Objave u vezi sa Svjetskim prvenstvom izazvale su preko 20 milijardi interakcija na društvenim mrežama, što je trostruko više u odnosu na Mundobasket koji je 2019. godine održan u Kini.

Osim toga, profili FIBA i FIBA Svјetskog prvenstva na društvenim mrežama dobili su mnogo pratilaca tokom turnira. Direktni prenosi mečeva emitovali su se u 190 zemalja, a gledanost je bila za 15 odsto veća nego na prethodnom Mundobasketu.

Što se tiča prisustva navijača u halama, u totalu je mečeve uživo gledali preko 700 hiljada gledalaca, uključujući i rekordnu posјetu od 38.115 navijača na otvaranju šampionata u Manili, u najvećoj zatvorenoj hali na sviјetu.

Podsјećanja radi, titulu svјetskog šampiona osvoјila јe selekciјa Njemačke, koјa јe u velikom finalu bila bolja od Srbiјe (83:77).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:24