Džanan Musa / -FOTO: EVROLIGA
18/03/2023 u 18:59 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Musa MVP igrač 29. kola Evrolige

Protiv Emporio Armanija imao je indeks 38

Košarkaš madridskog Reala Džanan Musa najkorisniji igrač 29. kola Evrolige.

Reprezentativac BiH јe blistao protiv Emporio Armaniјa i još jednom potvrdio da je "kraljevski" klub napravio sjajan potez kada ga je ljetos angažovao iz Breogana.

Musa je sa 27 poena vodio Madriđane do pobјede nad iskusnom četom Etorea Mesine i za to je nagrađen priznanjem MVP-a 29. kola Evrolige.

Musa je po treći put u debitantskoj sezoni sa Blankosima zaradio nagradu za igrač runde, a ovoga puta je to uradio sa indeksom korisnosti 38 - najvećim u evroligaškoj karijeri, ali i među igračima Reala u posljednjih pet godina.

Zabilježio je i pet skokova, tri asistencije, kao i jednu ukradenu loptu, a iznudio je čak pet faulova. Sve to zaokružio je fenomenalnim procentima šuta: 5-4 za dva, 5-2 za tri i 14-13 sa linije penala.

Nije uspio da postavi rekord karijere, kada su u pitanju poeni, pošto je ostao kratak za učinka koji je ostvario protiv Valensija još u devetom kolu (28 poena).

Saša Vezenkov (Olimpiјakos, 25 poena, osam skokova) je sa indeksom 32 bio drugi, a treći Veјd Boldvin (Makabi, 24 poena, osam skokova, sedam asistenciјa) sa indeksom 31.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 04:56