Aleksa Avramović / -FOTO: KK PARTIZAN
13/01/2024 u 21:33 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NBA klubovi su se raspitivali za Aleksu Avramovića

To je istakao Miško Ražnatović, koji je bio menadžer beku Partizana

Aleksa Avramović je imao turnir svog života tokom Svjetskog prvenstva u septembru, toliko da su čak i NBA timovi bili zainteresovani da saznaju ko je taj misteriozni momak.

Avramović je odigrao ključnu ulogu u ulasku Srbije u finale, suprotstavljajući se ključnim igračima protivnika.

Najveću pažnju 29-godišnji Čačanin privukao je kada je u polufinalu ograničio Kanađanina Šaja Gildžus-Aleksandra, beka Oklahome i zapanjio je publiku svojim emocijama.

U svom rodnom gradu dočekan je kao heroj.

„Aleksa Avramović je najbolji igrač iz Čačka kojeg sam predstavljao jer je uradio mnogo prošle godine, dostigao je kvalitet, čak sam dobio i dosta pitanja o Aleksi iz NBA“, rekao je njegov agent Miško Ražnatović, koji predstavlja i Nikolu Jokića. u intervjuu za "Kablarnet".

"Suština je da je on fin i ljubazan momak sa kojim imam odličnu komunikaciju. Teško je otići u Italiju iz KLS-a. Uspio sam sa njim i osjećao sam se jako dobro nakon Aleksinog prelaska u Vareze. Nismo baš sanjali, ali mu se ostvarilo da osvoji srebro na Svjetskom prvenstvu, da najboljeg beka NBA lige stavi u džep. Vidio sam i doček poslije Svetskog prvenstva u Čačku. Niko nije imao takav doček, čak sam bio ljubomoran na njega. Aleksa je to zaslužio.

Avramović je trenutno van terena zbog povrede skočnog zgloba, ali bi trebalo da se vrati na teren u narednim nedeljama, pošto je već počeo da trenira sa timom.

Partizan, tim za koji Avramović predstavlja, trenutno je u sredini Evrolige.

Uzrastom Avramovićeve uloge u Partizanu, porastao je vječiti "sukob" Partizana i Crvene zvezde.

Posljednji derbi u Evroligi između dva tima dobili su "crveno-beli".

Crvena zvezda ima značajnu prednost i u ABA ligi, ali Ražnatovićeva nije sigurna da će na kraju osvojiti ligu.

„Ko ima prednost domaćeg terena ima prednost. Domaćin je u posljednjih pet godina samo jednom izgubio u finalu ABA lige. Zvezda je [izgubila] od Budućnosti kada se to sigurno nije očekivalo. Objektivno, Partizan je bio dominantniji, a derbi je završen pobjedom Zvezde. Da se ​​derbi igra ponovo za dva dana, a parket je "crno-beli", Partizan bi vjerovatno pobijedio. Još ništa nije gotovo", rekao je Ražnatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:12