Lebron vodio Lejkerse do pobjede / EPA-EFE-FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT
26/10/2023 u 13:14 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NBA liga dobija nove franšize - Las Vegas i Sijetl

Lenron Džejms bi bio investitor u Las Vegas

Godinama se priča o potencijalnom proširenju NBA sa 30 na 32 kluba, a kako piše „Front ofis sports”, američki portal koji se bavi sportskim poslovima, čini se da će sve postati jasno kada bude potpisan novi ugovor za TV prava.

Sadašnji ističe krajem sljedeće sezone i NBA već radi na novom ugovoru koji će biti još bogatiji, a čini se da će uključiti još dvije franšize koje će samo povećati bazu obožavatelja.

Gradovi koji su omiljeni su Las Vegas i Sijetl.

Što se tiče novog kluba Sin Sitija, investitor bi navodno mogao da bude Lebron Džejms, dok je Sijetl posjedovao franšizu od 1967. do 2008. a potom su prava prenijeta na Oklahoma Siti.

Pošto se ovi gradovi nalaze na zapadu, to bi značilo da bi neko morao da se preseli na istok. Prema nekim informacijama, to bi mogla biti Minesota, Memfis ili Nju Orleans, a za sada nema definitivne potvrde kako će NBA liga to realizovati.

Pored ovih promjena koje nas očekuju u budućnosti, NBA je odlučila da odmah promijeni format Ol-star utakmice.

Utakmica "Ol-star" igra se 18. februara u Indijanapolisu, a poslije višegodišnje pauze ponovo ćemo videti obračun igrača Istočne i Zapadne konferencije.

Ono što će ostati isti je proces glasanja za određivanje Ol-starsa, a ukida se i „neograničena četvrta četvrtina” u kojoj je cilj da se pređe određeni broj bodova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:29