Nemanja Radović / - FOTO: KSCG.ME
08/11/2022 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nemanja Radović: Da nastavimo u dobrom ritmu

Pred crnogorskim košarkašima nove su obaveze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Naša selekija igraće mečeve protiv Češke i Litvanije

- Očekuju nas dvije veoma izazovne utakmice protiv Češke i Litvanije. Obije su ekipe veoma kvalitetne, uigrane. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu kao što smo igrali ove prethodne kvalifikacione utakmice i Evropsko prvenstvo i da ćemo odigrati dva dobra meča.

- Ne bi trebalo da dođu igrači iz Evrolige, ali imaju igrače koji su stalno timu, prvenstveno iz domaćeg prvenstva. Na centru je Balvin, jedan izuzetno visok i pokretan košarkaš sa velikim iskustvom. Igraju na svom terenu i biće vrlo teško za nas. Nastojaćemo da se pripremimo i da tražimo našu šansu" "Imaju par igrača koji su okosnica tima i uvijek su tu jer ne igraju Evroligu, tako da su vrlo uigrani. Vjerujem da će biti puna sala, tako da će biti teško - kazao je naš reprezentativac Nemanja Radović.

On smatra da je se u kvalifikacionim prozorima izmijenja puno igrača i da to ponekad utiče na rezultat.

- Opet dosta nov sastav. Nepredvidivi su ovi prozori, uvijek se mijenjaju igrači. Ipak mislim da je osnov tu, od igrača koji su bili na Evropskom i u prošlim atmosferama. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, imamo odličnu atmosferu, hemiju, slažemo se, uigrani smo i daćemo sve od sebe to je sigurno. Vjerujem da će mlađim igračima biti lakše da dođu u ekipu koja je u dobrom raspoloženju. Znam ja dok sam bio mlađi, sigurno da je uvijek lakše bilo kad je dobra atmosfera i ekipa ima dosta samopouzdanja. Ipak ovo je novi prozor, sa dosta izmijenjenim sastavom, ali moramo biti optimistični i da vidimo šta možemo da izvučemo.

- Litvanija u kom god sastavu da dođu biće vrlo tvrdi, uigrani. To je ozbiljna ekipa, mi ćemo igrati kući tu utakmicu, nadam se pred punom salom. Mnogo nam znači kada publika dođe u tolikom broju da nas podrži. Ne znam koja je lakša utakmica, jer iz ovog ugla obije su teške - rekao je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:04