Николић у дуелу са центром Олимпије, Огастом / - фото: АБА лига/КК Цедевита Олимпија/Тине Ружич
25/10/2021 u 14:20 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Тимска игра пресудила у Љубљани

Центар кошаркашког клуба Будућност се након важне побједе у АБА лиги окреће дуелу са Валенсијом у Еврокупу

Кошаркаши Будућности су у „Стожицама” показали да ће бити озбиљан конкурент за сам врх АБА лиге.

Без првог центра, Вилија Рида, који је отпутовао у Сједињене Америчке Државе, због рођења сина, Подгоричани су савладали Цедевита Олимпију (84:79).

Изабраници Александра Џикића са учинком од четири побједе и једног пораза, заједно са Црвеном звездом и ФМП-ом, прате перфектни Партизан.

Веома битна побједа за нас, против директног ривала за плеј-оф. Много смо се намучили да бисмо славили у Љубљани, најбитније је да смо одиграли тимски, да смо били ту један за другога – рекао је Зоран Николић.

Тешки центар је имао задатак да одмијени Вилија Рида и имао је веома значајну улогу.

Када је Цедевита Олимпија серијом 11:1 пријетила да ће преломити утакмицу у своју корист, Николић је поентирао у два напада заредом. На крају је уписао девет поена.  

–  Одсуство Вилија је био велики хендикеп. Знате колико је битан за нас. Успјели смо заједно да надомјестимо његов изостанак и да одиграмо добар меч, ако се изузму осцилације у игри. На крају, када је било најбитније остали смо прибрани и мирни и оставарили јако битан тријумф – казао је Николић.

Кошаркаше Будућности у сриједу очекује нови тежак испит. У оквиру другог кола Еврокупа у „Морачу” долази Валенсија.

Сада већ окрећемо фокус на утакмицу са Валенсијом. Знамо да неће бити ни мало једноставно. Валенсија долази након јако тешке побједе над Андором у гостима у Ендеса лиги. Играју врло добро, имају добру екипу, довели су пар појачања и знам да ће бити максимално спремни за утакмицу – рекао је Николић.

Питање је да ли ће Валенсија доћи у најјаче саставу.

Не размишљамо претјерано о томе, треба да се фокусирамо на нашу игру – закључио је Зоран Николић да се сви у табору „плавих” припремају за дуел са Валенсијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 11:38