Jusuf Nurkić / -FOTO: FIBA EUROBASKET
11/08/2023 u 10:41 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nurkić: Političarima plata ne kasni, a mi nemamo kondicionog trenera

Reprezentativac BiH još jednom o uslovima u kojima radi nacionalni tim

Tokom godina često smo nailazili na vijesti o katastrofalnim prilikama u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koje su išle do te mjere da su reprezentativci morali sami plaćati put za reprezentaciju.

A tema „uslova” nije zaobiđena ni na posljednjoj konferenciji za novinare pred pretkvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Pred put u Poljsku, bosanskohercegovačka zvijezda Jusuf Nurkić, iznova je otvoreno govorio za medije, kritikujući rukovodstvo.

“Mi se suočavamo sa istim problemima već 30 godina. Prvo moramo da razgovaramo o uslovima jer je to početak svega. Svake godine imamo problema, ne možemo da dobijemo osnovne potrebe, a nemam ni kome da se obratim. Kada se uporede rezultati i uslovi, možemo reći da imamo neverovatan uspeh. U Poljskoj će nas četvoro spavati u jednoj sobi. Plate političarima ne kasne, ništa ne kasni, a mi nemamo konsidinog trenera. Nešto mora da se promeni za naredne generacije. Trebalo je da rešimo probleme, a ne da se ljutimo kada deca izaberu da predstavljaju druge reprezentacije“, kaže Nurkić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 12:29