Sa žreba / -FOTO: KSCG
09/02/2024 u 13:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obavljen žreb za Kup Crne Gore za košarkaše i košarkašice

Domaćin finalnog turnira biće Tivat

U prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore danas je održan žreb za Kup Crne Gore za seniorke i seniore, koji će se od 13. do 15.februara odigrati u Tivtu.

U muškoj konkurenciji učestvuje osam klubova (tri tima iz ABA lige – Budućnost Voli, SC Derbi i Mornar Barsko zlato), četiri prvoplasirana tima iz I A MCKL (Sutjeska Elektroprivreda, Teodo, Podgorica i Primorje 1945), te prvoplasirana ekipa iz I B MCKL (Šušanj).

U četvrtfinalu, koje se igra u utorak 13.februara, sastaju se: Primorje 1945 – Šušanj (13h), Sutjeska Elektroprivreda – Budućnost Voli (15.30h), SC Derbi – Teodo (18h) i Podgorica – Mornar Barsko zlato (20.30h).

Po kosturu žrijeba, u polufinalu sastali bi se pobjednici mečeva Sutjeska Elektroprivreda – Budućnost Voli i Podgorica – Mornar Barsko zlato, te pobjednici utakmica Primorje – Šušanj i SC Derbi – Teodo. Termini polufinalnih mečeva biće naknadno određeni.

Finale se igra u četvrtak (15.februar) od 20 časova.

Trofej u muškoj konkurenciji brani Budućnost Voli, koja je u finalu prošle sezone savladala Podgoricu 76:67.

Kod seniorki učestvuju četiri kluba – Trebjesa, Podgorica, Primorje i Budućnost Bemax, koji će u borbu za trofej krenuti od polufinala, koja su na programu u srijedu 14.februara.

Voljom žrijeba u okviru polufinala sastaju se Trebjesa – Podgorica, a taj meč počinje u 13 časova, dok od 15.30 časova igraju Primorje – Budućnost Bemax.

Finale u konkurenciji seniorki igra se u četvrtak (15. februar) od 17 časova.

Trofej brani Budućnost Bemax, koja je prošle godine u finalu savladala Herceg Novi (122:54).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:28