Жељко Обрадовић / - Фото: АБА лига
07/06/2022 u 10:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обрадовић: Да напустим српску кошарку? Вјерујем да би се многи обрадовали

Кошаркашка АБА лига коначно је завршена синоћном мајсторицом у којој је Црвена звезда савладала Партизан 80:77 и дошла до трофеја

Меч је средином треће четвртине прекинут због скандала у режији навијача Звезде, а настављен тек када је хала испражњена.

- Питање за све људе коjи живе на овим просторима и играjу АБА лигу jе да ли ће ово икада престати. Правила мораjу да буду постављена од првог дана, актерима да се омогући да играjу, судиjама да раде на прави начин, да се уведу правила да се овакве ствари не дешаваjу. Од тренутка када сам дошао давао сам све од себе да смирим страсти и тако ћу и наставити да се понашам. Ова сериjа jе показала да АБА лига мора нешто да уради. Да сви људи коjи су заинтересовани за добробит спорта коjи волимо и да се дефинишу правила од прве утакмице. Први иступ - опомена, други - пражњење сале, уопште ниjе битно коjи jе терен и према коме. Први сам осуђивао наше навиjаче, и увијек ћу кренути од њих, али нисам видио да други осуђуjу своjе навиjаче. Чекамо да видимо да ли ће неко други да изађе и каже нешто слично - рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Трофејни тренер jе потом говорио о мотивима да после свега остане у српскоj кошарци.

- Када сам долазио људи су ми причали да могу да очекуjем све и свашта, али овакве ствари нисам очекивао. Много сам срећан што могу да радим посао коjи волим и веома волим Партизан, те не видим ниjедан разлог да све ово не крене у бољем свијетлу. Да ли ће да иде? Ви сте свједоци. Тек сам годину дана овдје. Да ли сам имао икакве везе са овим? Да ли се све ово дешавало прије мог доласка? Шта могу jа да урадим, да напустим српску кошарку? Вјеруjем да би се многи обрадовали. Неки би били заиста срећни - рекао је Обрадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:43