Sa današnje komemoracije / -FOTO: RTS
10/02/2024 u 13:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana komemoracija Dejanu Milojeviću u Beogradu

KS Srbije se oprostio od legendarnog košarkaša i trenera koji je preminuo 17. januara

Srbija se oprostila od Dejana Milojevića.

Košarkaški savez Srbije održao je danas Komemoraciju legendarnom košarkašu i treneru, koji je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posljedica srčanog udaraca.

Poriodica, prijatelji, veliki broj bivših i sadašnjih košarkaša i trenera, došli su se da posljednji put oproste od legendarnog Miloja.

Tu su bili i Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Dejan Bodiroga, Ostoja Mijailović, Duško Vujošević, Aleksandar Džikić, Milenko Tepić, Dejan Tomašević, Vule Avdalović, Miodrag Ražnatović, Veselin Petrović, Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Milenko Topić, Vlade Đurović, Igor Rakočević, Novica Veličković...

Na početku komemoracije pušten je video snimak na kom je opisana njegova prebogata igračka i trenerska biografija, od Beovuka preko FMP-a, Partizana, Budućnosti, Valensije, Galatasaraja, reprezentacije, Mege, do Golden Stejta.

U ime Košarkaškog saveza od Milojevića se oprostio predsjednik Predrag Danilović, a u ime ministarstva sporta državni sekretar Marko Kešelj.

Emotivan oproštaj od Milojevića imao je košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji je zajedno sa njim sarađivao tokom cijele karijere, prvo igračke, a potom trenerske u Megi, a kasnije u SAD.

Na kraju je najemotivniji govor održao Milan Mića Radovanović, čovjek sa kojim je Milojević košarkaški odrastao kao saigrač i koji ga je poznavao od dječačkih dana.

"Imao sam tu čast i zadovoljstvo da radimo zajedno, iako nikada nismo igrali zajedno. Moja se karijera završavala, a njegova je bila u uzletu. Bio sam onaj koji je inicirao njegov dolazak u Partizan. Bio je igrač oko koga si gradio tim, koji su pravo blago. Nikada Dejan nije bio trula jabuka u timu. Svi su mu vjerovali, bez pogovora, i igrači i treneri. Svi koji su ga makar malo poznavali, odmah su ga zavoljeli. Ima li većeg priznanja. Taj njegov karakter, otvorenost za učenje, želja da se pomogne svakom članu kolektiva. Išao je korak po korak do reprezentacije, kojoj je dao doprinos. Bio je istinski patriota. Bio sam siguran da će Dejan vrlo brzo voditi reprezentaciju na najvećim takmičenjima. Ostaje nam da njegujemo uspomenu na njega. Neka mu je laka zemlja", rekao je Danilović.

Milojević će biti sahranjen u ponedjeljak na Bežanijskom groblju u 13.30 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:19