Детаљ са меча Морнар - Будућност / - фото: Морнар/Медиа про
30/05/2021 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Огласили се из Морнара: Судије „скројиле” мечеве против Будућности

Први човјек барског кошаркашког клуба, Ђорђије Павићевић, имао примједбе на дијељење правде у оба меча полуфинала плеј-офа АБА лиге

Много је приче било око суђења у финалу плеј-офа АБА лиге.

Данас се огласио и предсједник кошаркашког клуба Морнара, Ђорђије Павићевић.

Барани су испали у полуфиналу регионалног такмичења, а Павићевић је такође за клупски сајт имао много тога да каже о арбитрима.

Због мира у кући, како се то код нас каже, затим руководећих људи АБА лиге, коjи су кренули да раде добар посао како би лига била онаква какву сви желимо и жеље да ничим не нарушим финалну сериjу плеj-офа, нисам хтио да реагуjем послиjе наших утакмица против Будућности. Сада могу, хладне главе, да отворим душу. Будите сигурни да више никад нећу дозволити да нам судиjе одређуjу домете у АБА лиги и постављаjу границе докле jе довољно да се Морнар простре – рекао је Павићевић.

Први човјек барског клуба имао је примједбе на суђење у оба меча.

У првом мечу плеj-офа у Подгорици судиjска троjка Jавор, Оберкнежевић и Jовчић нас jе „искасапила”. У jедном моменту у трећоj четвртини однос личних грешака био jе 10 према 26! То jе и логично jер jе свима познато да смо ми екипа коjа своjу игру базира на тврдоj одбрани. Нисмо правили нападачку него одбрамбену екипу, са жељом да побjеђуjемо чврстом одбраном, никако нападом. У рововскоj борби jе будућност кошарке, а не у атрактивним потезима и поенима. Наравно, ироничан сам – казао је Павићевић.

Кошаркашима Морнара су у другом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге руке биле везане, тврди Павићевић.

Други меч у Бару разликуjе се од свих одиграних у овогодишњем плеj-офу. То jе jедина утакмица у коjем jе судиjска троjка, боље рећи двоjка, заштитила гостуjућу екипу тако да домаћа ниjе била у могућности да одигра како зна и евентуално избори маjсторицу. Одлучили су да суде равноправно, на штету домаћина. Парадоксална формулациjа али jе тако било. Први и jедини пут у овом плеj-офу и то овоj утакмици однос фаулова довољно говори. Да не будем погрешно схваћен - ничим не умањуjем побjеду Будућности, али да смо имали коректно суђење и та утакмица би, као и све остале ове сезоне између два наша клуба, била до краjа неизвjесна, то jе сигурно.

Павићевић наводи да ће судије морати да схвате да они нису главни у АБА лиги.

– Свим срцем ћу настоjати да их сведем на мjесто коjе им припада, важно мjесто, у сваком случаjу, али далеко од тога да jе главно – рекао је Павићевић

Први човјек Морнара је обећао да ће се у Бару и даље сви осјећати комотно, као код куће, од гостуjућих играча, стручног штаба и руководства, до судиjа.

Све смо их дочекивали господски и добронамjерно и без било каквих ексцеса. Лако бисмо могли да створимо другачиjи амбиjент коjи би могао да утиче на свиjест судиjа како да суде у Бару, али нам не пада на памет да то радимо. Желимо АБА лигу коjом ћемо се сви дичити – додао је Павићевић, уз закључак да га функција предсједника обавезује да заштити Морнар, чији имиџ коректности на свим пољима, годинама мукотрпно граде сви запослени у клубу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:06