Aleksandar Đorđević / -FOTO: FENERBAHčE
11/11/2022 u 13:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pao dogovor, Đorđević postaje selektor Kine

Srpski stručnjak u ponedeljak putuje u Aziju

Legendarni košarkaš i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević preuzeće selekciju Kine, a ugovor će potpisati naredne nedelje, nezvanično saznaje "Sport Klub".

Đorđević je bio bez angažmana od kraja prošle sezone, kada je napustio klupu Fenerbahčea, a za njegove usluge poslednjih interesovanje je pokazao i madridski Real.

Međutim, Đorđević u ponedeljak putuje u Kinu, a odmah po dolasku će saradnja biti ozvaničena.

Kina trenutno zauzima 22. mjesto na svetskoj rang listi FIBA i bori se za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine, a Đorđević će je preuzeti posle „prozora“ koji je u toku.

Tokom istorije, kineski košarkaši nisu osvojili nijednu medalju na Svjetskim prvenstvima, a imaju 16 zlata sa Azijskog kupa i osam sa Azijskih igara.

Srpski stručnjak je "orlove" vodio od 2013. do 2019. godine i u tom periodu je reprezentacija osvojila po jedno srebro na Olimpijskim igrama, Eurobasketu i Mundobasketu.

Trenerski posao je započeo na klupi Armanija, a potom je vodio i Beneton, Panatinaikos, Bajern i Virtus, prije već pomenutog Fenerbahčea.

Njegovi klubovi su bili šampioni Italije, Turske, kao i FIBA Lige šampiona.

Kao igrač, Đorđević je branio boje Partizana, Olimpije iz Milana, Fortituda, Portlanda, Barselone, Reala, Skavolinija.

Osvojio je titulu šampiona Evrope sa "crno-belima", a od ostalih titula sa klubovima između ostalog ima tri Kupa Radivoja Koraća, tri titule šampiona Španije i dvije Jugoslavije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:02