Дангубић: Срећни смо што учимо на грешкама послије побједе / - фото: EUROCUPBASKETBALL.COM
20/10/2021 u 10:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партизан побјеђује и учи на грешкама

Шеф стручног штаба „црно-белих”, Жељко Обрадовић задовољан након побједе над Хамбургом у Еврокупу. Немања Дангубић апострофира велики број изгубљених лопти

Велики Жељко Обрадовић је побједом дебитовао у Еврокупу.

Жоц је био задовољан након побједе његовог Партизана над Хамбургом (106:97), иако су се „црно-бели” у финишу меча опустили и дозволили дебитанту на европској сцени да се приближи

Одиграли смо одличну утакмицу и увјерен сам да jе публика уживала. Било jе много поена, три четвртине смо играли веома добро. Припремили смо се знаjући да jе Хамбург тим коjи се никада не предаjе. Тако jе и било, борили су се до краjа и зато jе финиш био овакав. Желио бих да им честитам на добром мечу и наравно, задовољан сам начином на коjи смо играли и чињеницом да смо сезону у ЕК започели побједом. План пред утакмицу смо пратили и због тога смо дошли до побједе – рекао је за „Спорт клуб”, Жељко Обрадовић.

Београђани су од почетка до краја утакмице држали све конце игре у својим рукама.

Ниjе нас изненадио Хамбург. Имамо одличне скауте и гледали смо све утакмице коjе су Њемци играли ове сезоне. Знали смо да играjу на посебан начин, шутираjу много троjки, по 30 у просјеку, а на овом мечу су шутнули 35, ако се добро сјећам. Иду увијек на офанзивни скок, праве замке у одбрани и морате да будете концентрисани. Нама су се догодиле неке грешке и противник нас jе смјеста казнио. Радићемо на томе у склопу припрема за следеће дуеле – додао је Жоц.

Партизан је у трећој дионици имао и 27 поена вишка, али се у последњем периоду није снашао на пресинг домаћих по цијелом терену и чудан критеријум суђења, па је предност у претпоследњем минута пала испод двоцифрене.

У животу увијек можете да урадите посао што jе могуће боље. Тако размишљам, а не о томе да ли ћемо побиједити или изгубити. Морате да поштуjете ривала, себе и добро се спремите. Моjи помоћници су одлично урадили посао и добро смо се спремили. Ако прије меча мислите да ли ћете изгубити или побиједити, не радите на добар начин – рекао је Чачанин.

Добро ролу имао је Немања Дангубић. Популарни Данга је убацио 10 поена, уз само један промашај, три скока и двије асистенције.

Добра ствар jе да смо започели такмичење у Еврокупу побједом. Играли смо неке сjаjне минуте, али смо такође имали и много изгубљених лопти и на томе морамо да радимо. Срећни смо што имамо прилику да учимо из своjих грешака послије побједе. Увијек jе лакше прихватити грешке послије побједе него послије пораза – изjавио jе Дангубић.

Често је Обрадовић дијелио савјете младом Урошу Трифуновићу.

Можемо да будемо задовољни побједом. На почетку смо стекли високо вођство, али Хамбург ниjе одустаjао и своjом агресивношћу су се умало вратили у меч. Имали смо много изгубљених лопти, то jе проблем. Дозволили смо и неке веома лаке поене, а то у будућности може да нас кошта – рекао jе Трифуновић.

Кошаркаши Партизана ће у суботу угостити Крку у петом колу АБА лиге, док у сриједу дочекују Турк Телеком у другом колу А групе Еврокупа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:19