Обрадовић најављује велика дјела / - Драгана Стјепановић/АБА лига
28/06/2021 u 18:16 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партизан представио Обрадовића: Са Партизаном може да се мјери само Реал

Jедино шта нас интересуjе jе да се вратимо да играмо Евролигу, али, не годину дана, већ да будемо саставни дио, Партизан то заслужуjе, истакао је Обрадовић на званичном представљању

Кошаркашки клуб Партизан и званично је представио Жељка Обрадовића као новог тренера, а трофејни стручњак је поручио да зна шта га очекује, те да једино што га интересује је да Партизан дугорочно врати у Евролигу.

Обрадовић се тако, након 30 година вратио на мјесто одакле је почео свој трофејни пут.

– Прва мисао иде ка томе да се придружим честиткама у кошаркашком Савезу на успјеху, Даниловићу и Марини Маљковић. Желим наравно да искористим прилику да се захвалим предсједнику клуба, Остоjи Миjаиловићу на шанси да радим у Партизану. Вратио сам се због емоциjа коjе долазе изнутра. Срећан сам што сам тренер Партизана. Био сам у контакту са Савићем три мјесеца, драго ми jе што jе Остоjа средио неке финансиjске ствари у клубу. Сада сви желимо да вратимо Партизан тамо гдје припада. У Европи не постоjи клуб коjи jе дао толико играча, коjи су осваjали толико тренера. Jедини клуб коjи jеу рангу са Партизаном jе можда Реал Мадрид – поручио jе Обрадовић. 

Обрадовић је истакао и да је одлука да се врати међу црно-беле била веома лака.

– Прошле седмице смо се нашли, разговор jе траjао два-три сата и тада сам одлучио. Ви пратите ситуациjу коjа jе овдје присутна у АБА лиги. Када сам могао имао сам контакте са разним људима. Свима нама коjи смо тренери, руководиоци, ми смо одговорни за ствари коjе се после дешаваjу. Даћу све од себе да се спусте тензиjе, знамо да их jе било много у протеклим годинама. То ни за кога ниjе добро. Да честитамо jедни другима после утакмице. Да правимо добру атмосферу. Да се неке друге ствари дешаваjу –  казао Обрадовић.

Обврадовић је поручио и да би волио да види више клубова са овог поднебља у Евролиги.

– Волио бих да Евролига, с обзиром да ће се можда мијењати систем такмичења, да можда више клубова са овог поднебља буду учесници. Знам шта се од мене очекуjе. Jедино шта нас интересуjе jе да се вратимо да играмо Евролигу, али, не годину дана, већ да будемо саставни дио, Партизан то заслужуjе – навео је Обрадовић.

Популарни Жоц је истакао и да су му многи говорили да је повратак у Партизан ризичан, али да се вратио због чисте емоције. 

– Желимо да направимо конкуретант тим. Црвена звезда, Будућност, Игокеа, Олимпиjа, Морнар… Сви заслужуjу респект. Могу да обећам само рад, да ћемо све урадити да вратимо Партизан гдје му jе мјесто. Бићу изуезно задовољан ако кажемо да смо све дали од себе и ми и играчи. Пробаћемо да урадимо све да вратимо Партизан тамо гдје му jе место – казао је Жоц.

Обрадовић је истакао да ће наредних дана обавијестити јавност о играчима који ће остати у тиму за наредну сезону, као и о стручном штабу, али и истакао да је било људи који нису жељели да се врати у Партизан, па су му тражили ЦВ гдје је до сада радио.

Жоц је поручио да у овом тренутку зна да ће Партизан наредне сезоне конкурисати за трофеје у Еврокупу и у АБА лиги. 

– У овом тренутку знамо да можемо да освоjимо АБА лигу или да играмо финале Еврокупа. Све остало су приче. Постоjи тема коjа се отворила да можда у наредним годинама Евролига одлучи да више клубова учествуjе. Партизан и Црвена звезда заслужуjу да буду стални чланови Евролиге. Не на годину дана. Да имамо сигурност и да се све уради да будемо дио Евролиге. То су питања за Евролигу, али и да овдје дође до договора. Питање jе колико ће се Евролига проширити. Тих 11 клубова са А лиценцом о свему одлучуjе. Пратићемо развоj ситуациjе. Био бих наjсрећниjи да на онаj дан када будем одлазио да могу да кажем да ће Партизан играти Евролигу – истакао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао и да би волио да има на располагању 12 српских играча, али да да то није сасвим реално, али и истакао да се неће бавити медијским препуцавањима. 

– Моjа екипа и jа никога нећемо провоцирати ни противничке играче ни навиjаче ни тренере… Даваћемо примјер свима. На томе ћу инсистирати. Позваћу сигурно доброг приjатеља Деjана Радоњића да се испричамо. Знам и доста осталих тренера из региона. И са Човићем сам у веома коректним односима и волио бих да се то настави. Не видим да ће бити проблема. Порука навиjачима Партизана jе да раде оно што су наjбоље радили. Да подржаваjу играче. Да буду одани и у тешким моментима. Да знаjу да jе ово дуг пут. И страшно бих волио да у нашоj дворани свима покажу да су примјер. И да не чуjемо ниjедну ружну ријеч на рачун других клубова. Да цијела Европа прича о навиjачима. Инсистираћу на томе – казао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао и да није реално да сада прича о томе колике су шансе да се Партизан поново нађе у самом врху Европе, обзиром да још није познато какав ће бити тим за наредну сезону.

– Били су неки француски утописти. Сада бих могао да будем у тоj групи и причам о титули првака Европе. У ситуациjи када немамо поjма како ће тим да нам изгледа. Треба да идемо лагано и да се не залијећемо. Већ само да гледамо да тим буде конкурентан. Да оформимо екипу. Да то не буде тим за годину дана. Већ да Партизан изроди неке екстра играче. И наравно да jе важан повратак у Евролигу – казао је Обрадовић.

Он је истакао и да је о повратку међу црно-беле одлучио након првог разговора са Остојом Мијаиловићем.

– Преломио сам када сам разговарао са Остоjом први пут озбиљно. Рекао сам му да би било добро да се нађемо и да причамо. И схватио сам да jе то-то. Страшно вјеруjем у интуициjу. И онда сам миран. То jе та одлука и то jе то. Лудости некада нису лоше и стварно тако мислим. Ко jе таj коjи jе доносио увијек паметне одлуке коjе су биле на краjу за њега добре. Сада размишљамо само о томе како и шта даље – рекао jе Обрадовић.

Када је ријеч о појачањима, Жоц је навео да када би питао навијаче, вјероватно би довео стотинак играча.

–  Размишљаћемо о свим играчима за коjе мислимо да jе реално да обуку дрес Партизана. Клуб има лимите као и остали. Не могу да дођем да кажем да желим Веселог. Он има уговор са Фенером, то као вариjанта не постоjи. Мицов jе изашао из уговора, и то ћемо да провјеримо. Вестерман jе изашао из уговора, разговараћемо. Не могу да тражим од предсједника да доведемо неке играче па онда Зоран и jа да се скинемо да играмо са њим. Да платимо неке играче не знам колико, а други да играjу за кикирики – закључио је Обрадовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:21