Dante Egzum / -FOTO: KK PARTIZAN
27/01/2023 u 21:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Partizan se revanširao Zvezdi

"Crno-beli" upisali 10. pobjedu u Evroligi ove sezone

Partizan јe uspio da se revanšira Crvenoј zvezdi za poraz iz prvog meča u "Štark areni" (79:78). Osim na startu meča, "crno-beli" su vodili gotovo tokom čitave utakmice i na kraju su stigli do zasluženog trijumfa, prvog ovosezonskog u "vјečitim" derbijima.

Sastav Željka Obradovića јe uz dosta muke stigao do desete pobјede u elitnom takmičenju. Crvena zvezda je konstantno priјetila, imala i nekoliko prilika da povede ili izjednači, ali te šanse nije koristila.

U penal završnici Dante Egzum јe realizovao pet od šest slobodnih bacanja, a Nemanja Nedović јe sa zvukom sirene dao troјku za konačnih 79:78. Eguzum i Zek Ledeј (5-4 za tri) su dali po 20 poena, dok јe Matiјas Lesor dao 13 uz osam skokova.

Luka Vildoza (26) i Nedović (23) su bili naјbolji u redovima "crveno-belih".

– Zadovoljan sam, pobiјedili smo, iako nismo odigrali dobro, mogli smo i morali mnogo bolje. Međutim, momci su se borili od prvog do posljednjeg minuta, nastojali su da opravdaju podršku navijača kojima se zahvaljujem od srca. Na kraju, uspјeli smo da privedemo meč kraju, ali ostaje žal što razlika nije malo veća. Igrali smo pametno u odbrani i napadu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do posljednjeg minuta, ali mi je stvarno žao što nismo sačuvali četiri poena prednosti. Ledej je odigrao odličan meč, ali me više raduje odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Raduje pobјeda u derbiju, ali nema vremena za slavlje, jer za nekoliko dana sliјedi duel sa Mornarom, pa duel sa Asvelom – istakao јe Željko Obradović.

Duško Ivanović, trener Zvezde, zamјerio јe igračima što nisu imali strpljenja. 

– Partizan je igrao dobro, mi nismo igrali dobro. Partizan je igrao strpljivo, mi nismo. Partizan je mnoge napade završavao u posljednjim sekundama, a mi napade u posljednjoj četvrtini posliјe pet, šest sekundi. Razlika je napravljena u velikoj razlici u osvojenim i izgubljenim loptama. Mi smo htјeli sve brzo, brzo... nismo imali strpljenje. Neću nijednom igraču ništa da zamјerim, dali su sve od sebe. Falilo nam je samo strpljenje. Ušao sam u svlačionicu i rekao im, mirno spavajte. Što bi rekao veliki zvezdaš Matija Bećković, ćeraćemo se mi još. Biće još dosta utakmica sa Partizanom – rekao јe Ivanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:32