Аврамовић на мечу против Хувентуда / - фото: фото: КК Партизан/Драгана Стјепановић/EUROCUPBASKETBALL.COM
10/11/2021 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Партизанов пут води кроз Андору

Као увод у вјечити дерби у АБА лиги, „црно-беле” чека тешко гостовање Андору и Еврокупу

Увод у вјечити дерби у АБА лиги, кошаркаше Партизана чека вечерас у 20 сати на гостовању Андори у четвртом колу Еврокупа.

„Црно-беле” очекује тежак посао у Кнежевини.

Андора је наиме након тијесног пораза од Валенсије у првом колу (75:76), савладала Тренто (85:73) и Хамбург (97:91).

Знамо да jе то типична шпанска екипа коjа игра добру кошарку, са много трчања. У последње вријеме су поправили игру, како у Еврокупу тако и у Ендеси, гдје су добили Хувентуд. Надам се да ћемо поновити игру и енергиjу са претходних мечева, на коjима немамо пораз и да ће тако остати и послије ове утакмице – рекао је плејмејкер Алекса Аврамовић.

Искусни организатор игре поручује да зна одакле његовом тиму пријети највећа опасност.

Лидер екипе је Ханан. Дуго jе у тиму, искусан jе, има 35 или 36 година, мада су године за њега само броj. У доброj jе кондициjи већ дуги низ година. Ханан jе плеjмеjкер коjи организуjе игру, али и искочи када тим стане поенима или асистенциjама. Дефинитивно је њихов наjбитниjи играч. Имаjу и сјајног шутера Jелинека, Ноа је прошле сезоне играо у Асвелу и дошао jе као замјена за Банџу Сиjа на позициjи четири. Сличан су калибар играча. Физички су веома jаки, могу добро да трче. Ту jе и Мекинтаjер, коjи jе прошле сезоне играо у Партизану. У последње вријеме игра добро, физички jе jак плеjмеjкер. Ми знамо коjи су наши квалитети. Гледамо само себе, како да будемо што бољи jер имамо наш пут – истакао jе Аврамовић.

Резултати и сатница

Група А: Метрополитан – Тренто 93:80, данас: Лиеткабелис – Хамбург (18.30), Сласк – Локомотива Кубањ (18.45), Андора – Партизан (20) и Хувентуд – Турк Телеком (21).

Пласман: Партизан 3-0, Локомотива 3-0, Хувентуд 2-1, Лиеткабелис 2-1, Андора 2-1, Турк Телеком 2-1, Метрополитан 2-2, Сласк 0-3, Хамбург 0-3, Тренто 0-4.

Група Б: Венеција – Будућност 72:67, данас: Промитеас – Бурса (18.30), Цедевита Олимпија – Улм (20), Виртус – Венеција (20.30), Гран Канарија – Бург (21).

Пласман: Будућност 3-1, Виртус 2-1, Цедевита Олимпија 2-1, Гран Канарија 2-1, Бурса 2-1, Венеција 2-2, Валенсија 1-2, Бург 1-2, Улм 1-2, Промитеас 0-3.

Коди Милер-Мекинтајер је прошле сезоне доведен као велико појачање у Партизан. Американац се је међутим упао у сивило „црно-белих”, никако није могао да достигне ниво игара из Цедевита Олимпије и брзо је напустио Београд. Сада је велики адут Андоре.

Чека нас тежак меч против одличних играча коjе предводи велики тренер. Биће то добра прилика за нас да покажемо ко смо. Морамо да играмо на наjвишем нивоу 40 минута, а нарочито jе битно да добро отворимо дуел. Већ смо видјели како су прошли тимови против коjих jе Партизан стекао велику предност на старту. Знамо да ће нам бити тешко, али нас Партизан мотивише – изjавио jе Милер-Мекинтаjер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 09:13