Žarko Paspalj / - FOTO: STARSPORT
08/08/2022 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Paspalj: Srpskoj reprezentaciji potreban stranac

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj nije zadovoljan stanjem u reprezentaciji Srbije

Za Srbiju je trenutno neizvjestan plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

- Stvari nisu dobre već neko vrijeme, a Dušan Ivković je o problemima govorio prije 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo - rekao je Paspalj za "Maksbet radio".

Nekadašnji as Budućnosti, Partizana, San Antonio Sparsa, Olimpijakosa, Panatinaikosa i Kindera podsjetio je na neuspjehe u poslednje vrijeme.

- Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svjetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći - kaže Paspalj.

Kao dugoročno rješenje Paspalj vidi angažovanje stranca u nacionalnom timu.

- Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da naprvi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umjesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primjer u ženskoj reprezentaciji, gdje smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije - dodao je Paspalj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:36