Погубљени у одбрани / - фото: АБА лига/Крка/кошарка.си/Драго Перко
02/10/2021 u 19:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Павићевић: У одбрани дува са свих страна

Шеф стручног штаба Морнара након другог пораза у АБА лиги казао да је са првим измјенама његов тим изгубио ритам, напад био безидејан и да очигледно постоји психичка баријера

Ако се по јутру дан познаје, кошаркашима Морнара предстоји грчевита борба за опстанак у АБА лиги.

Барани су након Цибоне, поражени од Крке (80:89), још једног тима чије су амбиције искључиво опстанак у друштву најбољих тимова региона.

Изабраници Михаила Павићевића су поново одиграли катастрофално у одбрани, дозволили Словенцима да убаце 14 тројки из 21 покушаја. Предњачио је тридесетпетогодишњи Рок Стипчевић, који је ван линије 6,75 гађао девет од десет и убацио укупно 33 поена.

Честитам Крки на заслуженој побједи. Одиграли су боље, концентрисаније и организованије, осим у првих шест минута, када смо играли одлично у оба правца, били фокусирани и стекли двоцифрену предност. Код првих измјена изгубили смо ритам, олако смо дозволили домаћинима да ухвате прикључак и што је најгоре, дозволили смо Стипчевићу да се разигра, иако сам прије меча упозоравао да кључ доброг резултата лежи у томе да затворимо Лапорника и њега. Стипчевић је шутирао у високим процентима, али је то заслуга наше одбране на њему. Крка је преузела контролу над утакмицом у другој четвртини, покушавали смо да се вратимо, али је то било блиједо – рекао је након меча Павићевић.

Барани су у великим проблемима.

Видјело се да недостаје идеја у нападу, док је у одбрани дувало са свих страна – додао је шеф стручног штаба Морнара.

Павићевић је по трећи пут ове сезоне поновио да његови играчи на утакмицама из неког разлога не могу да пруже све што знају.

Чудна ситуација, на тренингу изгледамо много боље, али када дођу утакмице не функционишемо како треба. Да ли је то неки притисак, видјећемо у наредном периоду. На нама из стручног штаба је да обавимо детаљну анализиу, јер смо поновили исте грешке из првог кола и да се вратимо на прави колосијек – закључио је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:39