Пековић / Фото: USA TODAY
30/05/2021 u 10:38 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пековић: На позив Веска Баровића сам дошао у Кошаркашки савез

Драго ми је да су људи у мени видјели човјека који је способан да води један кошаркашки савез, каже прослављени кошаркаш

Наком дугог пута преко Србије, Грчке и САД, каријера Николе Пековића сада се огледа кроз Kошаркашки савез Црне Горе.

Прослављени кошаркаш недавно је постао први човјек савеза, а у интервјуу за Телеграф казао је да је дошао на позив Данила Митровића и Веска Баровића.

- Они су ме питали да ли бих остао у кошарци да им мало помогнем са свим што треба, да идем на путовања, да им будем подршка, да будем на тренинзима. Ја сам рекао драге воље и то сам прихватио из свег срца, драго ми је било кад су ме позвали. Трудио сам се да стално будем присутан на утакмицама, да их бодрим и да помогнем- каже чувени Пекмен.

Како каже, све је ишло својим током и дошао је до мјеста предсједника Савеза.

- То је једна велика обавеза за мене. Драго ми је да су људи у мени видјели човјека који је способан и који може да води један кошаркашки савез, велика част и привилегија за мене- наводи Пековић.

Познат као велики Гробар, много је привржен навијачима Партизана.

- Те једна атмосфера, мислим, шта рећи, када уђете и када видите како навијају... Али опет нису једини, и навијачи Будућности и Звезде праве атмсоферу. Од малена сам везан навијачки за Партизан и то је то- искрен је Никола.

Прве кошаркашке кораке направио је у дворишту старе медицинске школе гдје је био неки стари кош.

- Почео сам случајно да се бавим кошарком. Имао сам малих здравствених проблема и онда 'ајде шта бих могао да тренирам, да ли кошарка, да ли фудбал. Онако сам мало у том тренутку био виши од вршњака и онда смо одлучили да дођем да тренирам кошарку- додаје Никола.

Истакао је да му је рођење дјетета нешто што му је у животу покренуло неке нове моменте.

- Нормално је да сваког дијете промијени на боље. Мене је баш промијенило, да осјетим ту родитељску љубав и то ништа не може да замијени- закључује Пековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:12