Ognjen Jaramaz / -FOTO: EURIOHOOPS
15/06/2023 u 15:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić: Jaramaz i Lučić ostaju u Bajernu

Direktor Bavaraca "ohladio" navijače Partizana

Košarkaški klub Bajern će ovog ljeta napraviti veliki broj promjene u rosteru.

Najveća promjena je već učinjena, i to na klupi gdje je Andreu Trinkijerija zamijenio trofejni stručnjak Pablo Laso, te je nemački klub stavio do znanja kakve planove i ambicije ima za narednu sezonu.

Navijači Partizana posebno priželjkuju dvojac iz rostera ekipe Bajerna – Vladimira Lučića i Ognjena Jaramaza, a o njihovom statusu je za Sport klub govorio generalni direktor njemačkog kluba, Marko Pešić.

„Čitao sam i ja razne stvari u novinama, ali od toga nema ništa. Jaramaz ima ugovor za sledeću sezonu, a Lučić na još dvije sezone. Mediji pišu, ali lično ništa konkretno ne znam o tome. Imamo srž tima koju čine njemački igrači jer u Bundesligi moramo da imamo šestoricu domaćih košarkaša. Tu imamo kontinuitet, za šta je Lučić veoma bitan. Upravo smo u fazi analize sa Pablom. Siguran sam da ćemo imati određeni "fejs-lifting", ali koliko će promjene biti i koja ćemo pojačanja dovesti – trenutno je veoma teško reći. Definitivno će biti nekih promjena“, jasan je Marko Pešić.

Pristalice Partizana i Zvezde su u „Audi Domu“ napravile „beogradsku“ atmosferu. Koliko je teško organizovati meč kada u tolikom broju dolaze gostujući navijači?

„Jeste donekle zahtijevno. Međutim, ništa se ne razlikuje u odnosu na ostale mečeve koje smatramo utakmicama visokog rizika. To ne važi samo za Partizan i Zvezdu, već i za Fenerbahče, Olimpijakos i druge klubove koji imaju dosta svojih pristalica u dijaspori. Većina navijača i ne dolazi iz Beograda, već iz čitave Njemačke, Austrije, Švajcarske, čak i iz Belgije. Mogu da kažem da je saradnja sa navijačma Zvezde i sa klubom izuzetno dobra. Drago mi je što se ništa problematično nije dešavalo jer zbog specifičnosti hale ništa i ne smije da se dogodi. Policija Mihnena i čitave Bavarske je dosta stroga u tom pogledu. Na svu sreću, gradimo novu halu i ona će biti završena na ljeto 2024. godine kapacitet je 12.000 mjesta.

Zvezdu i Partizan je posebno pratio.

„Gledao sam skoro sve utakmice, osim kada je Bajern igrao, pa nisam stigao. Zvezdu i Partizan sam naročito pratio. Mora da se kaže da nikad u istoriji Evrolige srpski klubovi nisu imali takav kvalitet sastava. Svi pričaju o atmosferi u Pioniru i Areni, koje zaista jesu fantastične, ali to je za mene samo "šlag na tortu". Ako se samo iz tog ugla sagledavaju beogradski klubovi, onda se pravi velika greška jer su rosteri Partizana i Zvezde "creme de la creme" evropske košarke. To se vidi i po tabeli“, poručio je Pešić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:57