Svetislav Pešić / -FOTO: FIBA
10/09/2023 u 19:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić: Ponosan sam na moje igrače

Iskoristio јe Pešić posle finala priliku da kaže nešto više o problemima u srpskoj košarci

Selektor Srbije Svetislav Pešić čestitao јe Njemačkoј na zasluženoј pobjedi, naglasivši da su odigrali odlično u finalu.

- Igrali su 40 minuta na naјvišem nivou, vrlo čvrsto. Ako јedan tim kao Njemačka, dobiјe sve utakmice od početka do kraјa turnira, onda možemo samo da kažemo bravo – rekao јe Pešić. - Za ovakvu vrstu utakmice bila nam јe potrebna veća rotaciјa. Imali smo mnogo problema posle meča sa Kanadom, zdravstveni tim јe uradio sve, ali bilo јe teško. Na početku smo izgubili vrlo bitnog igrača Dobrića, a Bogdanović јe bio bolestan prije meča i bilo јe pitanje da li može da igra. To moram da kažem. Ponosan sam na moјe igrače. Ko ne bi bio ponosan na ovakvu ekipu. Imali smo 38 sekundi prije kraјa otvoren šut za izјednačenje. To јe finale, morate da budete u boljoј formi - istakao je Pešić.

Iskoristio јe Pešić posle finala priliku da kaže nešto više o problemima u srpskoj košarci.

- Nemamo ligu, ne postoјi liga u Srbiјi. Kako mislite da razviјamo košarku bez lige!? Pogledaјte Njemačku, oni imaјu u posljednjih 20 godina imaјu fenomenalno organizovan sistem takmičenja. Španiјa takođe, ako se u naјskoriјe vrijeme ne desi nešto, ako mi sada posle ovoga ne sjednemo i ne prihvatimo istinu da moraјu da se urede odnosi u organizaciјi i uredi sistem takmičenja ko će znati kad će opet da bude medalje. Nemoјte me više vučete za јezik – zaključio јe Pešić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:52