Svetislav Pešić / - FOTO: NEBOJSA PARAUSIC/MN PRES
11/08/2022 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić: Srbija nije favorit na EP, ako se ne osvoji medalja slijedi pljuvanje i vrijeđanje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetsilav PŠešić našao se u centru pažnje nakon što je odlučio da Miloša Teodosića ne vodi na Eurobasket

Mnogi su iznijeli kritike na račun Pešića, a ona sam priznaje da "Olovi" nisu među favoritima na Eurobasketu.

- Za početak mi tamo nismo favoriti ili ne pripadamo prvoj grupi favorita. Znam da bi zlatna medalja, ako bi se uoppšte osvojila bila doživljena kao normalna stvar, a da se ne osvoji slijede kritikovanje, pljuvanje i vrijeđanje. Znam da je tako. I previše me ne dotiče. Trudio sam se u prethodnom periodu da probam da objasnim ljudima koji vode košarku ovdje kakvo je naše stanje. Očigledno da oni to veoma pažljivo slušaju, ali da me ne čuju. Oni imaju svoj pravac, ne misle da se mijenjaju, a ja lično smatram da ako ovako ostane, ne samo da nećemo da osvajamo medalje, nego na nekim prvenstvima nećemo ni učestvovati. Oni to ne vjeruju, zato oni brinu svoju brigu i reprezentacija noije više prioritet. Reprezentacija nema značaj koji je nekad imala. Sve je danas značajnije od reprezentacije i naravno da to utiče na igrače i atmosferu oko ekipe - rekao je Pešić za Nedeljnik.

Dotakao se i Nikole Jokića:

- Kada je o košarci riječ, pogledajte Jokića. Mi smo u prethodnim decenijama toliko vrhunskih centara proizveli od Kreše Ćosića, Divca, Rađe, pa nadalje. A to su sve vrhunski igrači na visokim pozicijama koji ne samo da su igrali na malom prostoru nego su morali da se snalaze u malom prostoru. Sada smo pod uticajem američke košarke pa se govori ko je najbolji MVP, MVP, što je zubog marketinga važno, ali je suštinski važnije koliki broj tih vrhunskih košarkaša stvoren baš na toj poziciji. Ništa nije slučajno, odnekuda dolazi - rekao je Pešić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:48