Aleksandar Petrović / -FOTO: HKS
23/09/2022 u 14:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petrović imenovan za sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza

Tri puta je bio selektor "vatrenih"

Aleksandar Petrović je imenovan za sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definisanjem upravljanja stručnim radom na nivou HKS-a.

"U vidu potrebe brzog djelovanja i uopšteno, a posebno u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, o čemu se raspravljalo i na posljednjoj, 37. sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a koje je ponuđeno Petroviću, a on je bez razmišljanja i prihvatio ovu odgovornu ulogu", objavio je HKS.

Aco Petrovića je za selektora seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni.

Ujedno je ulogu selektora obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila. 

"Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim nivoima, igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu", dodaje HKS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:18