Александар Петровић / -Фото: КС Хрватске
17/06/2022 u 22:06 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петровић покренуо иницијативу за спас Цибоне

Некадашњи првак Европе пред стечајем

Александар Петровић позива на финансиjску мобилизациjу љубитеља Цибоне. Петровић ниjе могао да остане по страни прекрштених руку и прати како се пред његовим очима гаси клуб његовог живота, преноси "Германијак".

Пуно jе неjасних или полуинформациjа око стечаjа великана. Наводно jош постоjи простор да финансиjски директор Иван Матасић искамчи спасоносне новце у иностранству коjима би се избjегао стечаj, али то jе на дугом штапу.

Па jе Ацо одлучио практично преузети ствари у своjе руке. И сакупити лову. Наиме, на свом Тwиттер профилу је истакао своj план за спас клуба, поручивши како би двиjе хиљаде људи коjи су, jасно, у могућности, требало би уплатити 5.000 еура коjима би се покрио дуг клуба, а да би затим ти исти људи бирали Скупштину, Управни и Надзорни одбор клуба.

„Кроз годину дана би се сложио бизнис план за вjечну будућност Цибоне“, твитнуо jе Петровић коjи jе додао и како се од идућег уторка креће у прикупљанjе новаца на jедан рачун, а уколико се не скупи довољна количина да ће свима новац бити враћен.

Циљ jе минимално прикупити седам милиона еура, а дуг би се претворио у дионице након чега би се Цибона претворила у спортско дионичарско друштво.

Ацо jе, дакле, први засукао рукаве, а тако нешто jе и било за очекивати од њега.

Цибона jе, подсjетимо, већ остала без неколицине играча, Амар Гегић, Нејтан Руверс и Данко Бранковић су предали папире за одлазак. 

Ловро Гњидић jе близу Цедевите Олимпиjе, а како се може дознати, Роко Пркачин, Тони Накић и Матео Дрежнjак не би имали ништа против тога да остану у клубу ако се среди ситуациjа.

А стање jе такво да играчи нису четири мjесеца примили плату.

Утисак jе да jе Ацина инициjатива jедина шанса коjу оваj див на апаратима тренутно има.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:31