Кошаркаши Подгорице пред одлазак на Златибор / - фото: КК Подгорица
10/10/2021 u 15:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње АБА 2 лига: Подгоричани отпутовали на Златибор

Тренер Небојша Богавац поручује да шест екипа конкурише за врх табеле и да се нада да ће његови изабраници у прва два кола убиљежити макар једну побједу

Кошаркаши Подгорице отпутовали су на Златибор, гдjе ће у понедјељак од 21 час, одиграти премиjерни меч у новоj сезони АБА 2 лиге против Хелиоса.

На српској планини ће изабраници Небојше Богавца одрадити и дуел са Борцем из Бањалуке, два дана касније од 18 сати.

Имали смо доста проблема током припремног периода због повреда, али смо последњих петнаестак дана имали тим на окупу и били у добром тренажном процесу. Одиграли смо неколико приjатељских утакмица, тако да се назире форма екипе – пренио је званични сајт КК Подгорица изјаву Богавца.

Шеф стручног штаба Подгоричана сматра да је екипа и физички и ментално спремна за почетак сезоне.

Очекуjем да оставимо добар утисак. Почетак jе увиjек специфичан. Скаутирали смо ривале, али тек ћемо тамо видjети какав jе квалитет екипа и шта можемо да очекујемо. Настоjаћемо да одиграмо што боље и квалитетниjе и наравно, ако будемо простора, да дођемо до побjеде, а онда да у што бољем расположењу дочекамо почетка домаћег првенства, коjе ће бити никад jаче. Има пет, шест екипа коjе се боре за сам врх, тако да вjеруjем да ћемо направити добру увертиру на Златибору.

Експедиција Подгорице

У експедициjи Подгорице jе 13 играча: Никола Кораћ, Никола Jанковић, Jанко Булаjић, Владан Калуђеровић, Андреj Вулевић, Зоран Пауновић, Стефан Вукчевић, Марко Ковачевић, Огњен Чарапић, Димитриjе Малишић, Исмет Сеjфић, Александар Ланговић и Александар Карталовић.

У стручном штабу су поред Боговца, помоћни тренери Драган Прле Радовић и Владимир Вуковић, тренер центара Никола Булатовић, кондициони тренер Немања Марковић, физиотерапеут Стефан Лутовац, као и директор Зоран Вуjичић.

Нову сезону у АБА 2 лиги отвориће у понедјељак од 15 сати Широки и Борац. Воjводина и Златибор играју три сата касније, а затим у главном термину Подгорица и Хелиос.

У jеднокружном систему практично свака побjеда вриjеди дупло, тако да jе сваки меч од изузетног значаjа. Сви долазе максимално мотивисани, спремали смо екипу физички и ментално за ово што нас очекуjе. Прва два турнира састоjе се од по двиjе утакмице, онда ће бити захтjевниjе, jер ће се играти три меча недjељно, али очекуjем да већ сада на првом турниру будемо на нивоу и да упишемо побjеду – обjаснио jе Богавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 00:59