Баскет 3x3 / -Фото: секретаријат за спорт Подгорица
15/04/2022 u 16:03 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње ,,Баскет у мом кварту‘‘ – за викенд турнири у Загоричу и Старом Аеродрому

Наградни фонд завршног турнира у Његошевом парку, који ће бити одржан 21. маја, је 2500 еура

Секретаријат за културу и спорт Главног града у суботу (16. април) и недељу (17. април) организује прва два турнира у баскету 3x3 у склопу манифестације ,,Баскет у мом кварту''.

Манифестација је замишљена као спортско-рекреативни догађај који за циљ има ревитализацију спортског, такмичарског духа и уличног баскета у више дијелова Подгорице, као и промоцију отворених терена који је Главни град изградио и уредио за потребе својих грађана", саопштено је из Секретаријата.

Први турнир биће одржан у суботу у Загоричу, на терену у Улици Марка Ђукановића, док ће дан касније поприште борбе у ,, streetball-u'' бити терен на Старом Аеродрому, у Улици Боре Станковића. Оба турнира почеће у 11 часова.

У суботу ће у Голубовцима бити одржан и трећи квалификациони турнир, у организацији тамошње Канцеларије за спорт и младе.'

'Због неповољних метео услова прошлог викенда, били смо принуђени да откажемо турнире ,,Баскета у мом кварту'' у Дахни и на Тушком путу и да екипе које су за њих пријавиле учешће преусмјеримо на друге терене.

Ипак, план остаје непромијењен – по три најбоље екипе са сваког квалификационог турнира избориће пласман на завршни спектакл – наградни турнир у храму подгоричког баскета, терену у Његошевом парку'', кажу из Секретаријата.

Након најављених догађаја  за овај викенд, који ће у случају временских неприлика бити одложени, Секретаријат за културу и спорт планира организацију још три квалификациона турнира: 22. априла на Стадиону малих спортова, 7. маја на терену ,,иза Симпа'' и 8. маја на терену у Блоку 5.

‘’Поред пласмана на завршни турнир, за финалисте сваког квалификационог такмичења обезбиједили смо спонзорске награде захваљујући нашим партнерима Хотел Воцо Подгорица и protein.si Црна Гора’’, пише у саопштењу Секретаријата поводом предстојећих спортских догађаја.

Екипе се за преостале турнире могу пријавити путем маила sportglavnigradmail.com или путем поруке у ИНБОX Фацебоок странице Секретаријат за културу и спорт – Главни град Подгорица.

У пријави је потребно навести име екипе, имена и презимена, са датумом и годином рођења, три играча и једне замјене (сви морају бити пунољетни) и локацију на којој желите да се надмећете.

Наградни фонд завршног турнира у Његошевом парку, који ће бити одржан 21. маја, је 2500 еура (1300 за прво мјесто, 700 за друго и 500 за треће).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:29