Grgić, Džuver, Mateničarski i Radović / -FOTO: WABA LIGA
22/03/2024 u 20:36 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje F4 WABA lige, četiri želje jedan trofej

Sve spremno za košarkaški spektakl u Podgorici

Završni turnir WABA lige za košarkašice, održaće se u subotu i nedjelju u Podgorici.

Za trofej najbolje ekipe u regionu, boriće se Cinkarna Celje, aktuelni šampion, vicešampion Budućnost Bemaks, Orlovi iz Banjaluke i Sloga iz Požege.

Prvo će na teren Celje i Orlovi (16.30), a potom Budućnost Bameks i Sloga (19.30).

- Siguran sam da će ovo biti praznik košarke. Nije baš česta situacija da na jednoj utakmici ženske košarke bude više od 2.000 gledalaca, a siguran sam da će se nama kao i prethodne dvije godine i sada to desiti. Klub pravi nevjerovatan napor, a sve to bilo bi nemoguće bez sponzora, kompanije Bemaks. Da mi je neko rekao u septembru da ćemo biti u ovoj situaciji ne bih mu vjerovao. Adaptirali smo se dobro nakon odlaska najboljih igračica, iako je bilo teških mečeva kao protiv Duge, Sloge i Partizana. Dobro je za mlade igračice da imaju takve mečeve. Nadam se da ćemo biti mirni, nije lako igrati pred punom dvoranom, treći put smo domaćini, ali vjerujem da ćemo izgledati dobro - istakao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Sloga iz Požege je kao debitant došla do finalnog turnira, što je veliki uspjeh.

- Za nas je ovo istorijski uspjeh. Ipak, ovo je velika obaveza da predstavimo Srbiju i Požegu na najbolji način. Spremni smo, došli smo da igramo i da pokušamo da iznenadimo domaćina. Četvrto mjesto je veliki uspjeh, ali nijesmo došli bez ambicija, već želimo da napravimo i korak naprijed - objasnio je Saša Mateničarski, strateg Sloge.

Orlovi iz Banjaluke će pokušati da iznenade šampiona.

- Rekla sam djevojkama da sam kao igračica na fajnal-foru bila četvrta da ovog puta kao trener želim da budem bolje plasirana. Ostvarili smo primarni cilj, sjajnom igrom u poslednjem meču protiv Montane. Lijepo je biti na završnom turniru. Ipak, igramo protiv šampiona, Celje je apsolutni favorit, ali to je jedan meč i nećemo se predati. Zdravstveni bilten nije idealan, ali uradićemo sve da utakmicu učinimo zanimljivom - kazala je trener Orlova Vesna Džuver.

Danir Grgić je sa Celjem uzeo titulu na istom mjestu.

- Ovdje se godinama osjećamo kao kod kuće. Nastojaćemo da opravdamo ulogu favorita protiv Orlova. Znamo šta nas očekuje, naša velika opomena je duel protiv njih u Celju. Cilj je finale, ali najvažnije je da budemo pravi, da prođe sve bez povreda i nadam se da ćemo u sjajnom ambijentu krunisati dobru sezonu - naglasio je Grgić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:35