Небојша Богавац са изабраницима / - фото: АБА 2 лига/Драгана Стјепановић
07/11/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгоричани отпутовали у Осијек да напредују

Кошаркаши најмлађег клуба из главног града Црне Горе ће у Хрватској играти против прошлогодишњег финалисте АБА 2 лиге, Спарса и Златибора

Кошаркаши Подгорице отпутовали су за Осиjек, гдjе у понедјељак почиње други турнир АБА 2 лиге.

Изабраници Небојше Богавца су у оквиру првог „балона”  на Златибору остварили половичан скор.

У Хрватској их чекају још два захтjевна меча.

Прво ће у понедјељак од 18 часова играти против прошлогодишњег финалисте, Спарса, а затим у сриjеду у истом термину са Златибором.

Момци раде одговорно и предано, растемо из дана у дан, из утакмице у утакмицу. На првом турниру АБА 2 лиге смо остварили и више од планираног. Побиjедили смо далеко искусниjи Хелиос, а изгубили од Борца, коjи има врхунске амбициjе. У шампионату Црне Горе смо платили данак неискуству, поразом од Теода у Тивту, али су момци показали карактер и менталну чврстину, jер су услиjедиле побjеде над Милениjумом и Jединством у Биjелом Пољу – осврнуо се Богавац на учињено у досадашњем току сезоне у разговору за званични сајт КК Подгорица.

Сатница другог турнира

Понедјељак: Борац – Златибор (15), Спарс – Подгорица (18), Широки – Младост (21); уторак: Ловћен – Хелиос (15), Војводина – Рогашка (18), Сутјеска – Осијек (21); сриједа: МЗТ – Пелистер (15), Подгорица – Златибор (18), Младост – Борац (21), четвртак: Спарс – Ловћен (15), Рогашка – Широки (18), Хелиос – Сутјеска (21), петак: Пелистер – Војводина (15), Осијек – МЗТ (18).

Побједа у „Никољцу” је била добра увертира пред пут за Осијек.

Посебно ме радуjе приказано против Jединства, коjе има изузетно квалитетну екипу. Контролисали смо дешавања на паркету и одиграли на високом нивоу у оба правца – додао jе Богавац.

Шеф стручног штаба Подгорице не ставља императив резултата пред своје изабранике.

Циљ jе да напредуjемо против далеко искусниjих и на папиру далеко квалитетниjих екипа. У овом моменту, могу да обећам jедино борбу до последњих атома снаге – казао jе Богавац. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:02