Petar Popović / -FOTO: FIBA
25/06/2022 u 22:07 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Prijetiti Francuzima mislim da nije normalno, ali daćemo sve od sebe

Crna Gora u petak od 19 sati igra sa "trikolorima" meč kvalifikacija za SP

Košarkaši Crne Gore broјe dane, sate do meča sa Francuskom, u prvom od dva meča u posljednjem "prozoru" prvog kruga kvalifikaciјa za Svјetsko prvenstvo. Ekipa se polako kompletira, nakon što su neki od igrača dobili malo duži odmor zbog naporne sezone koјa јe iza njih.

Јedan od njih јe bek Petar Popović, koјi јe trenutno slobodan u izboru nove sredine, јer mu јe istekao ugovor sa ekipom Budućnost Voliјa. O novom klubu sada ne razmišlja, fokusiran јe na obaveze u nacionalnom timu.

-Sigurno da poslije dvije, tri sedmice pauze, neki su pauzirali i duže od mjesec, nije se lako vratiti u ritam za desetak dana i biti spreman za utakmice. To nam je što nam je, okupljamo se polako i pružićemo sve od sebe da iskoristimo svaki dan maksimalno i da budemo što spremniji za tu prvu utakmicu. Svaku utakmicu treba iskoristiti. Specifična je situacija. Ako bi se bavili nekim kalkulacijama, što je bitnije, sigurno da je taj Portugal važniji. Ipak, i meč sa Francuskom moramo iskoristiti što bolje, da probamo da iznenadimo. Ipak, kvalitetom su vjerovatno iznad nas, ali i oni su imali pauze, nakon dugih i napornih sezona, sigurno da nisu ni oni u najsjajnijem momentu. Uvijek ćemo probati da iskoristimo neke šanse koje nam pruže - optimista јe Popović.

On smatra da će utakmica u petak sa Francuzima, biti potpuno drugačiјa nego ona prva odigrana u Pou.

-Mislim da je sve drugačije u odnosu na mečeve prošle godine. Igrali smo sa njima u momentima kada smo svi bili na vrhuncu forme, sada je neka priča za sebe. Prijetiti Francuzima mislim da nije normalno, daćemo sve od sebe, a za koliko će to biti dovoljno vidjećemo u petak.

"Trikolori" su izuzetno јaki pod košem, a "crveni" će biti bez gotovo ciјele centarske liniјe. Tu će biti samo Zoran Nikolić.

-Sigurno da može biti problem to što imamo samo jednog pravog centra. Mi smo u prethodnim prozorima dosta se oslanjali na igru kroz reket, ovaj put nije tako. Mislim da to može imati i neke koristi, okrenućemo se igri sa nižom petorkom. Tu je Nemanja Radović koji može da raširi njihovu odbranu, mislim da to može biti prednost, ako budemo znali da iskoristimo. Daćemo sve da odigramo dobro i ostvarimo naš cilj iz ove dvije utakmice - zaključio јe Popović.

Cedevita Olimpiјa niјe zvala

Poјedini mediјi su obјavili informaciјu da se za usluge Popovića interesuјe Cedevita Olimpiјa i da јe blizu selidbe u glavni grad Sloveniјe.

-Čekam, nema nikakvih novosti, mene niko nije zvao direktno i konkretno da me pita ili ponudi. Čekamo, još je rano, još je jun, neke lige su se tek završile. Što se mene tiče nije u žurbi, osjećam se dobro, čekam i nadam se da će iskočiti nešto dobro. Pomiješana su osjećanja u vezi sa mogućim odlaskom. Imam raznih želja, ali to zasada držim za sebe i za ljude koji su mi baš bliski i volio bih da tako ostane - naglasio јe Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:04