Дуел браће Шеховић / -Фото: КК Будућност
08/06/2022 u 08:56 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поправног више нема, Шеховић очекује титулу

Будућност Воли дочекује Морнар у мајсторици финала плеј-офа

Као 2017. и 2019. године, тако ће и ове мајсторица одлучивати новог шампиона Црне Горе у кошарци.

Оба пута је Будућност Воли у петом мечу освајала трофеја, а оба пута је ривал био Морнар.

Подгоричани се надају да ће се традиција наставити и да ће вечерас (18 сати) изаћи као побједници, мада задатак неће бити нимало лак.

Барани су показали да имају квалитет да се носе са "плавима" и мало је недостајало да у првом мечу направе брејк.

Тај дуел, као и два у Бару су опомена за изабранике Александра Џикића да морају да одиграју максимално ангажовано и концентрисано ако желе да освоје нову титулу, 14. по реду.

-Послије серије плеј-офа АБА лиге против Партизана, искрено сам очекивао да ће бити овако тешко против Морнара. Ми смо морали да се одрекнемо два играча у ростеру, а да шансу добију неки други играчи. Они су подигли форму у односу на полуфинале и играли су добро у свим мечевима. Ми смо у четвртој добро почели, све је функционисало како треба до 18. минута, а онда нас је промјена Морнарове одбране и зона потпуно пореметила. Они су погодили и неке тешке шутеве и, што се оно каже, ушла нам је вода у уши, дошло је до преокрета и Морнар је на крају стигао до побједе. Испустили смо 22 поена предности и штета је што све нисмо ријешили у тој четвртој утакмици. Сада се окрећемо мајсторици и морамо одиграти најбоље што можемо - рекао је Суад Шеховић, капитен Подгоричана.

Поправног више нема, ко побиједи, нови је шампион. Подгоричани вјерују да ће искористити предност домаћег терена, да ће уписати нову побједу и сезону окончати дуплом круном.

-Поправног више нема. Морнар долази потпуно растерећен, а сада је већи притисак на нама. У првој утакмии смо успјели да се извучемо и славимо, другу у Бару смо изгубили, а трећу одиграли можда и најбоље у овом финалу. Пропустили смо шансу прије пар дана да дођемо до трофеја, а сада очекујем да је искористимо. Играмо на нашем терену, а то се показало као предност. Они су сјајна нападачка екипа и мораћемо агресивније да одиграмо у одбрани, агресивније на њихову зону и морамо погодити шутеве који нам се буду нудили. Надам се да ћемо одиграти добро утакмицу, да ћемо побиједити и прославити титулу - закључио је Шеховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:55