Organizator i rukovodilac Raša Mijušković / -FACEBOOK
20/03/2023 u 15:04 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Posle trogodišnje pauze poznati košarkaški radnik Raša Mijušković ovog ljeta organizuje kamp "Svi za jednog, jedan za sve"

Mijušković planira da humanitarno-edukativni košarkaški kamp za djecu sa posebnim potrebama i žrtvama porodičnog nasilja proširi, pored Herceg Novog i na Cetinje i Nikšić

Posle tri godine pauze izazvane koronavirusom i spletom okolnosti koje su pogodile Evropu zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, ovog ljeta u saradnji sa NVO "Ksena" na čelu sa Sanjom Crnić, poznati košarkaški radnik i humanista Raša Mijušković će organizovaće 11. po redu besplatni košarkaški kamp u Herceg Novom "Svi za jednog, jedan za sve 2023".

-Ovog ljeta kamp će biti različit od dosadašnjih jer će pored dijela rada sa dječacima i djevojčicama košarkašima, i praktičnog dijela koje sprovodim uz pomoć mojih prijatelja, priznatih FIBA trenera biće uvedena novina u radu sa djecom sa posebnim potrebama i žrtvama porodičnog nasilja, to jest uz rad na terenu biće održan i teoretski dio u kojem će eminentne ličnosti iz svijeta djece sa posebnim potrebama i djece žrtava porodičnog nasilja održati predavanja za roditelje i djecu. Ovo je novi pilot projekat, sada sa Sanjom Crnić I NVO "Ksena" koja je vrlo poznata u radu upravo sa ovim kategorijama i ima ogromno iskustvo koje će nam pomoći da od ovog ljeta ovo postane tradicionalna manifestacija, rekao je rukovodilac projekta Raša Mijušković.

Od 2014. do 2020. godine u Herceg Novom je kroz rad ovog kampa prošlo više od 150 djece sa posebnim potrebama iz cijele Evrope.

-Samo tokom ljeta 2019. godine odrađeno je skoro 48 radnih dana, što je podatak na koji sam posebno ponosan. Ove godine proširićemo djelovanje i na druge gradove, pa ćemo uskoro sa projektom upoznati prijestonicu Cetinje i Nikšić, radi mogućeg učestvovanja u projektu, a imali smo već kontakte sa određenim Ministarstvima, gdje smo naišli na podršku za naš projekat. Na kraju moram da izrazim veliku zahvalnost Opštini Herceg Novi, Sekretarijatu za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, MZ Igalo i KK Primorju 1945 koji su uvek bili tu da podrže i pomognu ovakav vid rada i time mi mnogo pomogli da trajemo ovih deset godina. Ove godine KK Primorje 1945 će pružiti i dodatnu pomoć u obezbjeđivanju termina na košarkaškom terenu na Karači za sprovođenje praktičnog dijela, ustupiće svoje prostorije za održavanje predavanja, kao neophodnu opremu, te koristim da se javno zahvalim predsjedniku KK Primorja 1945 Željku Roganoviću na pomoći, rekao je Raša Mijušković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:32