Јовановић, уз Бојану Дубљевић, једина свијетла тачка / - фото: FIBA.BASKETBALL
18/06/2021 u 17:18 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Превише изгубљених лопти

Јовановић: Италијанке искористиле јачи ростер. Шкеровић: Позитивно у поразу је партија Драгане Живковић

Кошаркашице Црне Горе убједљиво су поражене од Италије 61:77 у другом колу Б групе Европског првенства у Француској и Шпанији.

Као главни разлог неуспјеха селекторка Јелена Шкеровић и центар Милица Јовановић су апсотрофирале велики број изгубљених лопти.

Нисмо успјеле да на прави начин oдговоримо Италијанкама након побједе над Грчком, само 24 сата раније. Италија има јак ростер, пуно играчица у ротацији, тако да су наметнуле високи пресинг током свих 40 минута, на шта нисмо имале прави одговор. Изгубиле смо чак 20 лопти, што себи не смијемо да дозволимо уколико желимо да урадимо нешто више на Евробаскету. Морамо да одиграмо много паметније и сталоженије у наредним мечевима – казала је Милица Јовановић.

Селекторка Шкеровић је сталожено говорила након меча:

Јака утакмица након исцрпљујуће борбе и јучерашње побједе. Нормално је и очекивано да мало паднемо, али брине превише изгубљених лопти, од којих је Италија готово сваку искористили да поентира. Када смо добром одбраном успјели да приђемо ривалкама, неки шутеви нам нису улазили. Нешто позитивно из овог пораза је Драгана Живковић, која је показала да на њу можемо рачунати у будућности. Сјутра имамо слободан да исправимо грешке и припремимо се за утакмицу са Србијом – рекла је популарна Шкера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:26