Грег Попович / - WIKIDATA
29/07/2021 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прослављени амерички кошаркашки тренер Грег Попович је Црногорац

Грегов отац је дошао из Црне Горе, али се не зна одакле, док му је мајка из Озринића

Прослављени амерички кошаркашки тренер Грег Попович је поријеклом из Црне Горе објављено је на порталу Порекло.

Портал пише да је његова мајка поријеклом из Црне Горе и то из истог племена из којег је и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић!

Откривено је да је Грегов отац Рејмонд рођен 1918. године у браку Србина из Црне Горе Данила Поповића и Пољакиње Мери Проско.

Рејмонд је био њихово треће од укупно шесторо дјеце – шест синова. Грегов дјед Данило у САД је стигао 1910. или 1911. године, а за сад није познато из ког дијела Црне Горе потиче.

Са друге стране, несумњиво је утврђено да је Грегова мајка из племена Озринићи те да јој је дјевојачко презиме Машуловић. Откривено је и њено име – Дороти, тј. Дара, чиме су оповргнути досадашњи написи да се Грегова мајка звала Катарина и да је из Хрватске.

Грегов дјед по мајци Милош Машуловић стигао је у Америку 1914. заједно са братом Петром.  У усељеничким документима стоји им да потичу из села Прага код Никшића и да им се отац звао Стеван. Машуловићи су у ово село стигли половином 19. века из Марковине у Катунској нахији.

Као што је већ речено припадају племену Озринићи, огранку названом Марковљани. Истом племену припада и најбољи свјетски тенисер свих времена Новак Ђоковић који је од огранка Драгојевића, што значи да Грег и Новак слободно могу да се рођакају.

(Телеграф/Порекло)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:16