Dejan Bodiroga / -FOTO: REPUBLIKA
30/09/2022 u 18:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvi korak ka pomirenju, FIBA pomjerila termin mečeva u kvalifikacijama za SP

Postoji mogućnost da za reprezentacije igraju i igrači iz Evrolige

Svjetska košarkaška organizacija (FIBA) odlučila je da izmjesti prvobitni termin odigravanja kvalifikacionih utakmica nacionalnih timova za Mundobasket 2023. godine.

Čini se da se polako, ali postepeno događaju promjene na evropskom tlu kada su u pitanju FIBA i Evroliga. Sukob koji već dugo vlada mogao bi da bude okončan ili makar ublažen smjenom rukovodstva u Evroligi i dolaskom Dejana Bodiroge na čelo takmičenja.

Odličeno je od strane FIBA da kvalifikacioni mečevi za Mundobasket budu pomjereni za 10. i 13. novembar umjesto prvobitno planiranog 11. i 14. novembra. Ta razlika možda ne zvuči previše, ali bi u perspektivi mogla mnogo toga da donese.

Pritom, Evroliga bi takođe mogla da bude otvorenija za promjenu, pa bi eventualno moglo da dođe do izmjene i njihovog kalendara prema kojem bi sve utakmice bile odigrane 10. kako bi i ostali nacionalni timovi dobili svoje igrače na vrijeme.

Sve je to naravno pod znakom pitanja, posebno pošto znamo da klubovi nisu obavezni da puste svoje igrače u reprezentacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
FIBAEVROLIGA
19. april 2024 00:58