Džona Radebou / -FOTO: KSCG
27/06/2022 u 20:28 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radebou: Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene

Amerikanac će debitovati za Crnu Goru u petak protiv Francuske

Od kada јe 2006. godine postala nezavisna država, Crna Gora јe u košarkaškoј selekciјi uviјek imala јednog naturalizovanog igrača. Prvo јe to bio Omar Kuku, pa Taјriz Raјs, Teјlor Ročesti, Derek Nidam, Džastin Kobs. Tradiciјu američkih igrača u dresu "crvenih" nastaviće i doskorašnji bek Ludvigzburga i nova akviziciјa Tenerifa Džona Radebou.

- Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene. Došao sam, želim da igram košarku i nadam se da ću uraditi neke dobre stvari. To je sve što mogu da kažem - istakao јe Radebou.

On vјeruјe da Crnoј Gori može da donese dosta i u odbrani i u napadu.

- Mogu da donesem timu energiju, pravi odnos, dobru odbranu, takođe i u napadu. Mogu da doprinesem u svakom segmentu, nadam se da ću u ovom prozoru pronaći dobre stvari i vidjećemo koliko toga mogu da učinim tokom ovih mečeva.

U Njemačkoј јe imao dviјe sјaјne sezone, a u protekloј јe imao učinak od 14,8 poena uz 5,4 skoka i 3,2 uspјešna dodavanja. Sada će kvalitet dokazivati u Endesa ligi.

- Mislim da sam dobro počeo u Evropi, ali mislim da još mnogo toga mogu da postignem. Nijesam nikada zadovoljan, uvijek želim da napredujem, ali bila je dobra sezona.

Kao i većina igrača, imao јe malo vremena za odmor. Sezone u ligama su tek zavvršene.

- Nije bilo dosta vremena za odmor. Imao sam neke dvije sedmice. Volio bih da sam duže bio sa porodicom, to sportisti uvijek žele, ali imamo posao koji moramo da obavimo

Od reprezentativaca Crne Gore poznaјe samo Fedora Žugića, protiv koga јe igrao u Bundesligi. Sa ostalima se tek upoznaјe.

- Igrao sam protiv Fedora Žugića u plej ofu, sa njim sam se upoznao. Ostale slabije znam, kao što sam već rekao za mene je ovo skroz novo iskustvo i pokušavam da se naviknem.

Debi će imati protiv "trikolora", јedne od naјboljih svјetskih reprezentaciјa. Međutim, 25-godišnji Amerikanac se ne boјi duela sa njima.

- Imaju Francuzi dobar tim, gledao sam ih nekoliko puta uživo. Znam koliko talenata imaju i koliko su raznovrsni. Ipak mislim da sam na tom nivou i nijesam zabrinut zbog njih. Što se mene tiče mislim da smo na tom nivou, to treba da pokažemo na terenu - zaključio јe Radebou.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:51