Nemanja Radović / -FOTO: KSCG.ME
19/08/2023 u 12:59 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: Najvažnije da smo svi zdravi, bićemo spremni za početak SP

Košarkaši Crne Gore u nedelju igraju sa Filipinima

Nastavili su sa jakim radom košarkaši Crne Gore po dolasku u Manilu. Sve je usmjereno ka štpo boljoj pripremi za premijerni meč sa Meksikom. Igra rivala je već skenirana, pripremaju se takičke varijante, a u tom cilju je i sutrašnji meč sa domaćinom Filipinima, posljendji kontrolni pred početak Mundobasketa. Duel je na progranmu od 14 sati po našem vremenu.

- Dobro će nam doći da pred početak SVjetskog prvenstva odigramo još jednu utakmicu, koja će biti zatvorenog tipa. Sigurno da ćemo pokušati da odradimo stvari što se tiče odbrane i napada, a što pripremamo za utakmicu sa Meksikom. Samo su nam oni u mislima, dobro se pripremamo za taj duel, tako da će nam ova utakmica sa Filipnima dosta značiti - ističe krilni centar Nemanja Radović.

Treninzi su izuzetno jaki. Da li će ekipa biti spremna za početak planetarnog šampionata. 

- Nadam se da hoćemo. Najvažnije je da smo svi zdravi, da smo uspjeli da se odmorimo. Ostalo je još pet, šest dana do starta Svjetskog prvenstva i nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju i zdravi dočekati početak šampionata.

Hotel, hrana, kao i uslovi za rad su samo kakvi se poželejti mogu. To potvrđuje i Radović.

- Ovo su najbolji uslovi koje smo do sada iskusili što se tiče hrane, hotela, kako su ljudi gostoprimivi. Sve je zaista za čistu desetku

Kakva su očekivanja od Mundobasketa, koliko Crna Gora može.

- Kroz medije se dosta provlači da smo napravili veliki uspjeh samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo. Slažem se sa tom konstatacijom, ali dobro smo radili, trenirali, imamo dorbu grupu momaka i što to ne bi iskoristili  da odigramo jedan dobar turnir i da vidimo dokle možemo da doguramo. Mislim da je glupo da se bi namećemo neke ciljeve i šta bi trebali da uradimo, ali ponavljam da je dobra priča posljednje dvije, tri godine u reprezentaciji, da ćemo odigrati dobar turnir i da ćemo pomoći navijačima da uživaju - zaključio je Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:04