Радовићеви савјети на крају уродили плодом / - фото: КСЦГ
16/08/2021 u 22:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић: Унапријед смо уписали побједу

Селектор црногорских кошаркаша се и поред лоше игре захвалио изабраницима на уложеном труду и побједи над Исландом (82:80)

Кошаркаши Црне Горе су теже од очекиваног савладали Исланд (82:80) и математички обезбиједили учешће у квалификацијама за Свјетско првенство.

Узалуд је селектор Бошко Радовић упозоравао своје изабранике да ће трећи меч претквалификационог турнира у Подгорици бити најтежи.

Његови изабраници су лоше градили обруч, дозвољавали противнику велики број скокова и шутева за три поена, али су на крају ипак дошли до треће побједе.

Унапријед смо уписали побједу, због чега смо у једном моменту дошли у позицију да размишљамо чак и да бранимо предност од 14 поена из првог меча. Много смо гријешили, али бих се ипак захвалио момцима који су и поред лошије игре у првом полувремену и већем дијелу треће четвртине поштено и максимално изнијели сав терет – рекао је након меча Радовић.

Посао на турниру у „Бамакс арени” је завршен.

Остварили смо циљ, а то је био пласман у наредну фазу квалификација. Остаје нам још један меч без резултатског значаја са Данском, гдје ћемо указати шансу млађим играчима и оним момцима са мањом минутажом у претходним дуелима, док ћемо првотимце одморити. Поред тога што смо остварили резултатски циљ, добро је што смо добили пар младих кошаркаша. Надам се да ће се у будућности појавити још неколицина њих јер на младима морамо градити тим – додао је Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:49