Za Šaolin 1000 eura / -FOTO: NIKOLETA VUKčEVIć
05/06/2023 u 17:44 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaolin pobjednik prvog turnira "3x3 Montenegro"

3x3 Montenegro LOB Tour 2K23 startovao je sa dvodnevnim basket događajem koji je minulog vikenda održan u Portonovom

Prvog dana u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Ministarstvom prosvjete održana je COK 3x3 liga osnovnih škola na kojoj je nastupilo šest ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz OŠ "Dašo Pavičić II", drugoplasirana je bila ekipa OŠ " Milan Vuković", dok je treće mjesto pripalo ekipi iz OŠ "Nikola Đurković".

Na premijernom turniru 3X3 Portonovi 2k23 bilo je prijavljeno rekordnih 28 ekipa, prvog dana 18 ekipa igralo je kvalifikacije, a finalisti su bili ekipe Dojč i Louis Scola, čime su obezbijedili mjesto u glavnoj fazi turnira.

Deset ekipa koje su bile najbolje plasirane po FIBA rankingu i finalisti kvalifikacionog turnira održanog dan ranije borile su se za prvo mjesto. Nakon grupne faze i eliminacionih mečeva u finalu su se sastale ekipe Šaolin i Termosistem. Nakon žestoke borbe pod obručem, uz mnogo dobrih i uzbudljivih poteza pobjedu je slavila ekipa Šaolin čiji sastav čine: Aleksa Vujadinović, Ibrahim Cenović, Marko Vesković i Vladimir Marljukić. Drugoplasirana ekipa, Termosistem je nastupila u sastavu: Dejan Džaković, Dejan Posuka, Dražen Otašević i Goran Posuka.

Prvoplasirana ekipa Šaolin osvojila je nagradu u iznosu od 1000 eura, a Portonovi je obezbijedio i dodatne nagrade za osvajače turnira, dva noćenja u Portonovi rizortu + paket suplementacije od kompanije Level Up za sve članove ekipe.

Drugoplasirana ekipa Termosistem osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 400 eura, a od rizorta Portonovi dobili su i večeru u restoranu Square Portonovi.

Turneja 3x3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket ovog ljeta stiže u Bar, Bijelo Polje, Pljevlja, Mojkovac, Nikšić, Ulcinj, Budvu i Podgoricu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:22