Шеховић и Федор Жугић / - фото: АБА/Драгана Стјепановић
21/05/2021 u 07:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић: У Београду нисмо пружили ни 60 посто

Капитен кошаркаша Будућности увјерен да ће он и саиграчи у суботу и понедјељак савладали Црвену звезду у Подгорици и изборити мајсторицу за титулу првака АБА лиге. „Плави” не смију имати минуте празног хода, као што је био случај у прва два меча

Кошаркаши Будућности у суботу од 20.30 сати дочекују Црвену звезду у трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге са заостатком од 0:2 у побједама.

Однос побједа и пораза је пред први меч у Подгорици могао бити бољи. Према мишљењу капитена „плавих” Суад Шеховића, он и саиграчи имају за чим да жале.

Нисмо успјели да направимо жељени брејк по који смо отишли Београд, иако смо у обје утакмице имали шансу, поготово у другој када смо на пет минута до краја имали плус седам. Сада је најважније да остваримо двије побједе на свом терену и вратимо серију у Београд – вјерује Шеховић да ће одлучивати мајсторица.

Капитен признаје да је било много грешака у прва два меча.

У оба меча смо имали минуте празног хода, гдје смо дозволили противнику да поведе 15 или 20 разлике. Касније смо се много физички и ментално трошили да стигнемо заостатак. У трећој и четвртој утакмици се морамо базирати на томе да не дозволимо противнику да се одлијепи, већ морамо имати потпуну контролу над мечом у својим рукама.

Шеховић је увјерен да Будућност може много боље него што је одиграла у прва два меча.

Неће бити ни мало лако. Звезда долази растерећена, са 2:0 на конту. Оно што смо одиграли у Београду није ни 50–60 посто наших могућности. Најважније је да се добро одморимо и физички и психички, да исправимо ствари које нису биле добре и надоградимо оне које су биле задовољавајуће. Очекујем још једну тешку утакмицу против одличног противника, али опет понављам, ако ми будемо прави, мислим да ћемо доћи до побједе – закључио је Шеховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:58